Populära

Vem ar etta i Premier League?

Vem är etta i Premier League?

Manchester United har därför flest PL-titlar i England. The Red Devils har totalt 20 ligatitlar i England om man räknar med de sju som de tog innan Premier League skapades. Det lag som har näst flest titlar i Premier League är Chelsea med sina fem.

Hur många lag går till Europa League i Premier League?

Säsongerna 2020/21, 2021/22 och 2022/23 gäller: Champions League: De fyra högst placerade lagen i Premier League kvalificerar sig för spel i efterföljande säsongs Uefa Champions League. Europa League: Det femte bästa laget i ligan och FA-cupvinnaren kvalificerar sig för efterföljande säsongs Uefa Europa League.

Hur många lag från London spelar i Premier League?

Säsongen 2021/2022 spelar sex av de 13 aktiva klubbarna i Englands högstadivision i fotboll för herrar, Premier League: Arsenal FC, Chelsea FC, Crystal Palace FC, Brentford FC, Tottenham Hotspur FC och West Ham United FC.

Vilket lag springer mest i Premier League?

Föga förvånande är James Milner den spelare som springer mest och längst i hela Premier League. Den 29-årige vicekaptenen har i snitt sprungit 12,29 km per match under sina fyra första matcher i Liverpooltröjan.

Hur kvalificerar man sig till Europa League?

Kval och gruppspel Lag från Färöarna, Gibraltar och San Marino till exempel. I den första kvalomgången kommer de svenska lagen in i turneringen, alltså de lag som kommit tvåa respektive trea i Allsvenskan föregående säsong. I den andra kvalomgången dyker vinnaren av Svenska Cupen upp i Europa League-kvalet.

Premier League 2020/2021

Mästare Manchester City
Nedflyttade Fulham West Bromwich Albion Sheffield United
Champions League Manchester City Manchester United Liverpool Chelsea
Europa League Leicester City West Ham United
Statistik

Vilket lag leder engelska ligan?

Tabeller

Lag P
1 Man City 74
2 Liverpool FC 73
3 Chelsea 62
4 Tottenham 57

Hur många lag går upp från Championship?

24 lag gör upp över 46 matcher, åtta fler än för lagen i engelska Premier League, innan två lag definitivt är klara för uppflyttning och ett tredje ska avgöras genom playoff mellan lagen placerade 3-6 i tabellen.

Share this post