Allmänning

Vilka dobbar?

Vilka dobbar?

Dobbar på grässkor är längre än på övriga fotbollsskor för att du ska få bästa prestanda på just naturgräs. Det är stor skillnad på skor för naturgräs och konstgräs på många sätt, en av anledningar är att konstgräset är betydligt mer slitsamt mot dina fotbollsskor än vad naturgräst är.

Är det farligt att spela med Grässkor på konstgräs?

Man ska undvika att använda grässkor på en konstgräsplan på grund av att grässkons dobbar är högre och mjukare. Detta innebär en högre skaderisk då skon med längre dobbar lättare fastnar i konstgräset vilket kan ge otäcka vridningar på knäna eller på fotleden och att man sliter mer på skons dobbar.

Kan man använda FG dobbar på konstgräs?

FG betyder Firm Ground och ska användas vid spel på äkta gräs och ska inte användas till konstgräsplaner alls. För bästa grepp och säkerhet är FG dobbarna lite längre än AG-dobbarna och hårdare och fungerar därmed även bra när planen är blöt.

Vad ska man ha för skor på konstgräs?

Vi rekommenderar alltid att du skaffar ett par konstgrässkor om du spelar på konstgräs eftersom skorna är specialtillverkade för detta underlag. Konstgrässkor har lite kortare, ihåliga dobbar för att be bättre grepp och samtidigt minska belastningen på leder och knän.

Vad är den vanligaste formen av fotboll?

Den vanligaste formen av fotboll spelas med elvamannalag, det vill säga en målvakt och tio utespelare i vardera laget. Matcherna spelas normalt i två halvlekar på 45 minuter vardera med en halvtidspaus runt 15 min. Det lag som gjort flest mål då matchen är slut har vunnit.

Vilka typer av fotbollsskor har Adidas?

Vi har alla typer av adidas fotbollsskor, från toppversioner som proffsen använder, till de mer prisvänliga alternativen. adidas har utvecklat fyra olika fotbollsskor anpassade för olika spelartyper. Här hittar du adidas X, adidas nemeziz, adidas predator och adidas copa. Naturligtvis har vi även den klassiska adidas copa mundial.

Vad är en fotbollsplan?

Planen i fotboll. Huvudartikel: Spelplanen (fotboll) En fotbollsplan är rektangelformad och uppdelad i två planhalvor, den är 45-90 meter bred och 90-120 meter lång, underlaget ska vara gräs, konstgräs eller grus. Spelplanens standardiserade mått för internationella matcher är 64-75 meter bred och 100-110 meter lång.

När ska Fotbollen spelas i Sverige?

Upp till 13 års ålder spelas fotbollen i Sverige på minder fotbollsplaner med 7 spelare på vardera lag (11 för seniorer). En 7-mannaplan ska vara mellan 60 – 80 meter lång och 35 – 50 meter breda. Målen ska vara 5 meter breda och 2 meter höga.

Share this post