Blogga

Ar Handelshogskolan pa engelska?

Är Handelshögskolan på engelska?

Handelshögskolan i Stockholm (HHS) (engelska: Stockholm School of Economics, SSE) är en privatägd högskola i Stockholm.

Hur många kommer in på Handelshögskolan varje år?

Varje år antas ca 300 sökande till BSc in Business and Economics (svenska och internationella studenter). 2021 var det i den svenska antagningsomgången 3007 sökande, varav 287 antogs. 2021 var det i den internationella antagningsomgången 1198 sökande, varav 34 antogs.

Är Handelshögskolan privat?

Vi är en handelshögskola med primärt privat finansiering, som förädlar talang för ledande befattningar inom privat och offentlig sektor. Cirka 2 000 studenter är inskrivna vid våra utbildningsprogram på kandidat- och masternivå.

Är det svårt att komma in på Handelshögskolan?

Näringslivet håller sig alltså med en särskild utbildning i kapitalism för den regerande och blivande ekonomiska överklassen. Alltså blir den utbildningen mycket attraktiv, eftersom det är ett vanligt mänskligt drag att vilja bli rik. Alltså är det svårt att komma in på Handels, det krävs högsta betyg i alla ämnen.

Vad läser man på Handelshögskolan?

bank och finans, Management Consulting, reklam, PR och kommunikation, Investment Banking, Retail, som finansanalytiker, eller inom redovisning.

Hur många antas till Handelshögskolan?

Reell kompetens och alternativt urval Handelshögskolan antar varje år ungefär 30 studenter i en kvotgrupp kallad särskilda meriter. En förutsättning för att antas är att den sökande uppfyller Page 5 5 behörighetskraven och har ett avgångsbetyg på minst 18,0.

Hur blir man antagen till Handelshögskolan?

Det finns fyra sätt att söka in till våra kandidatprogram; betyg, högskoleprovet, Särskilda Meriter och Alternativt Urval. Du söker till alla via www.antagning.se. Ett jämförelsetal om lägst 17.0 krävs när du söker via högskoleprovet, Särskilda Meriter och Alternativt Urval.

Hur bra är det att gå på Handelshögskolan?

Man har även en väldigt engagerad studentkår som anordnar mycket olika aktiviteter, det finns verkligen något som passar alla. Mottagandet man får när man börjar är helt underbart, man känner verkligen geme… Handels öppnar nya dörrar som jag aldrig tidigare hade kunnat drömma om!

Vad krävs för att komma in på Handelshögskolan?

Behörighetskrav utöver grundläggande behörighet

  • Svenska 3 (Svenska som andraspråk 3 ger också behörighet)
  • Engelska 6.
  • Matematik 3B eller 3C.
  • Samhällskunskap 1B eller 1a1+1a2.
  • Historia 1B eller 1a1+1a2.
  • Moderna språk 3 (Ej nödvändigt för Kandidatprogrammet i Retail Management)

Hur svårt är Handels?

Det är en elitskola också i den bemärkelsen att en oproportionerligt stor del av makthavarna i Sverige har gått där. Men, tycks Mikael Holmqvist mena, det är inte en elitskola i den meningen att studierna är mer avancerade och krävande än på andra lärosäten.

Share this post