Ny

Varfor anvanda Viktvast?

Varför använda Viktväst?

En viktväst är ett smidigare sätt att få in extravikt i träningen än att hålla i till exempel ett par hantlar eftersom västen sitter fast på kroppen och lämnar händerna fria till att köra vilka övningar som helst. Dessutom riskerar du inte att bli trött i greppet när du tränar innan resten av kroppen tar slut.

Hur mycket mer förbränner man med Viktväst?

En viktväst bränner fler kalorier än samma träning utan väst Ju mer du väger, desto fler kalorier förbränner du när du springer eller promenerar, och detsamma gäller när du använder en viktväst.

Hur tung Viktväst ska man ha?

Ska du ut och springa finns det speciellt utformade västar för det, som sitter mer slimmat och inte är så tungt viktade. Medan en viktväst som du ska använda för styrekträning med låg intensitet helst ska kunna belastas med upp till cirka 20 kg.

Vilken Viktväst är bäst?

Bäst i test viktväst: Iron Gym Weight Vest. 9,5/10.

  • Bästa billiga viktvästen: Abilica Weight Vest Flexi. 9,3/10.
  • Bästa med järnvikter: Master Fitness B.C. 9,1/10.
  • Bästa 20 kg med sandvikt: Master Fitness Master 20 kilo. 8,9/10.
  • Bästa 30 kg: Master Fitness Weight Vest Master 30 kg. 8,9/10.
  • Hur tränar man med Viktväst?

    Chins. Chins eller pull-ups är en av de mest effektiva övningarna för att träna ryggen och stora delar av överkroppen. När du har blivit tillräckligt stark för att vilja öka tyngden är viktvästen definitivt den enklaste metoden.

    Vilken vikt på Viktväst?

    För de allra flesta är en viktväst med en maxvikt på 10 kilo fullgott. Medan de tyngre västarna, på 30 kg, är till för dig som verkligen vill utmana dig själv. På de allra flesta västar kan du anpassa vikten. Detta gör du genom att ta bort vikter.

    Hur använda Viktväst?

    Se till att du blir bekväm med viktvästen, börja på en lägre viktnivå med färre repetitioner, och öka sedan vikten och repsen gradvis. Maren Erdvik använder Abilicas 10 kilos-viktväst, som är justerbar. Du kan själv välja hur mycket vikt du vill lägga på.

    Vad kostar en Tyngdväst?

    En viktväst är en väst med vikter som kan användas vid träning för att bli starkare när din egen kroppsvikt inte räcker till. Hur mycket kostar en viktväst? Det varierar mycket men räkna med att den kostar från 700 kronor upp till 2 000 kronor beroende på märke, vikt och modell.

    Vilken Viktväst?

    För promenader brukar 10-20 kg vara ganska lagom. Vill man ha lite mindre belastning har vi även en 5 kg väst. Man kan även promenera med en 30 kg väst, men då bör man vara lite större och kraftigare eftersom det är mycket extra vikt. Har man främst tänkt springa med viktvästen är 5-10 kg ganska lagom.

    Hur tvättar man en Viktväst?

    Vill du tvätta av din viktväst gör du det bäst med svamp och mild tvållösning och torkar av men, inte maskintvätt.

    Vilken vikt ska man ha på Viktväst?

    Vad väger en dunväst?

    De allra vanligaste är 10, 20 och 30 kilo men det finns också västar som väger upp till 70 kg. Ska du gå eller springa med en väst rekommenderar vi en väst med ganska låg vikt. Vikten är av stor betydelse beroende på vad du ska göra med västen.

    Share this post