Trendig

Vilket tryck ska en fotboll ha?

Vilket tryck ska en fotboll ha?

En fotboll är en boll som används för att spela fotboll. Matchbollar ska enligt Fifas regler vara luftfyllda och sfäriska till formen med en omkrets på 68 till 70 cm, en vikt på 410 till 450 gram. Lufttrycket i bollen ska vara 0,6 – 1,1 atmosfärer (600 – 1100 g/cm2).

Hur får man ut luft ur en fotboll?

När man drar ur proppen till bolllen börjar luften sakta pysa ut, men bollen blir aldrig helt platt om man inte hjälper till att pressa ut luften. Smidigast är att använda en pump med sugfunktion eller helt enkelt ansluta en dammsugare till ventilhålet och suga ut kvarvarande luft.

Hur pumpa en fotboll?

Släta ut bollen så mycket som möjligt. Skaka bollen så att blåsan hänger löst och lodrätt under ventilhålet. Droppa 1-2 droppar SELECT ventilolja i ventilhålet. Kom ihåg att regelbundet droppa i ett par droppar olja så att ventilen inte torkar ut.

Hur många sexhörningar har en fotboll?

En fotboll är sydd av svarta och vita läder- bitar. De svarta bitarna är regelbundna femhörningar och de vita är regelbundna sexhörningar. Varje femhörning gränsar till fem sexhörningar medan varje sexhörning gränsar till tre femhörningar och tre sexhör- ningar. Bollen har tolv svarta femhörningar.

Hur man pumpar en boll?

SE- Att tänka på när du ska pumpa din nya boll: Då bollen legat opumpad och ihopvikt länge rekommenderar vi er att pumpa bollen stegvis och sedan avvakta i ca 30 min. Fyll sedan på med ytterligare luft. Detta för att lufttrycket ska hålla så länge som möjligt och för att bollen ska behålla sin rundhet.

Hur funkar Bollpump?

Som alla pumpar för bollar skapar den en trycksatt miljö för bollarna vilket pumpar upp bollarna och bibehåller det tryck dem behöver för optimal prestanda. Denna pump förlänger livet på bollarna runt 3 gånger vilket är bra både för din plånbok och miljön.

Hur många Femhörningar finns det på en fotboll?

Share this post