Ny

Nar kom 5ghz WiFi?

När kom 5ghz WiFi?

Standarder i IEEE 802.11-familjen

Standard År Beskrivning
802.11ax 2019 11 Gbit/s i både 2,4 GHz, 5 GHz och i vissa fall 6 GHz (”WiFi 6E”). I samband med denna lansering så döptes tidigare standarder om av Wi-Fi Alliance till WiFi 1–5 och denna blev WiFi 6.

Vilket är det bästa mesh nätverket?

Asus stiliga mesh-system Zenwifi har fått bäst i test-utmärkelse av tidningen PC För Alla, detta tack vare sina anpassningsmöjligheter, sitt stora funktionsutbud och sin höga hastighet och kapacitet.

Varför har jag två nätverk?

Routrar som stödjer både 2,4 och 5 GHz kallas dual-band och ger det bästa av två världar och möjlighet till en optimal WiFi-upplevelse. Med dual-band har du möjlighet att dela upp nätverkstrafiken i hushållet efter användningsområde.

Vilken kanal ska man ha på sin router?

Låt routern själv välja bästa möjliga kanal eller använd Android-appen Wifi Analyzer (gratis) för att hitta kanalen med minst störningar på. Välj i så fall antingen kanal 1, 6 eller 9 på 2,4 GHz-bandet och kanal 36, 40, 44 eller 48 på 5 GHz-bandet. Dessa kanaler överlappar inte varandra och ger därför bäst prestanda.

När kom WiFi 6?

Vad är wifi 6? Året var 2012 och vi var i en övergångsperiod från den trådlösa standarden Wireless N och den då nya standarden Wireless AC. Äntligen blev det möjligt att på riktigt strömma högupplöst video och snabbt överföra filer mellan enheter i nätverket, helt trådlöst.

När uppfanns WiFi?

John O’Sullivan
Diethelm OstryTerence PercivalJohn DeaneGraham Daniels
Wi-Fi/Uppfinnare

Vilken mesh ska jag välja?

TP-Link Deco M9 Plus Alla expertkällor tycker bra om det här mesh-systemet och ger det i slutändan fina betyg. I recensionerna skriver de bland annat att TP-Link Deco M9 Plus har en utmärkt täckning och att systemet är enkelt att både sätta upp och konfigurera.

Kan inte ansluta till 2 4Ghz?

Störning från USB portarna kan störa ut kommunikationen mellan ett tangentbord och dess trådlösa USB-dongle (2,4Ghz) så det låter rimligt. Det är därför man ofta får med en förlängningskabel eller liknande just för donglarna.

Hur ändrar man till 2.4 GHz?

Om du vill testa att byta frekvens för att se om anslutningen blir bättre gör du så här:

  1. Logga in i routerns gränssnitt. Det gör du genom att skriva in adressen 192.168.8.1 i en webbläsare och sedan fylla i ditt wifi-lösenord.
  2. Välj Wi-Fi-inställningar.
  3. Ändra funktionen ”5 GHz föredras”

Share this post