Blogga

Hur gor man snygga hal i byxorna?

Hur gör man snygga hål i byxorna?

Om du vill visa hud, klipp eller skär rakt igenom jeanstyget och fila till med sandpapper i kanterna eller dra fram trådar med hjälp av kniven för snyggast slitning. Ett tips är att tvätta jeansen efter du har ”rippat” dem för att få en naturlig look på dem. Klart!

Varför går alla jeans sönder i grenen?

Varför då? – Benen tillåts inte röra sig tillräckligt fritt och det är jeansen som får ta stryk vid varje steg som tas. Rörelsefriheten hämmas ytterligare av att många inte vill ha för mycket överflödigt tyg runt höfter och lår. En smäll man får ta helt enkelt om man inte vill se ut som Seinfeld eller Brando.

Hur lagar man hål i stickning?

Så lagar du ulltröjan

  1. Ta fram nål och tråd.
  2. Välj en tråd i liknande färg som plagget.
  3. Klipp av en tråd som är cirka 40 cm.
  4. Sy med dubbeltråd.
  5. Gör en liten knut i ena änden av tråden och klipp av kant-i-kant med knuten.
  6. Fäst tråden på baksidan vid kanten av hålet.
  7. För upp nålen vid samma punkt.
  8. Sy hålet från rätsidan.

Hur gör man hål på byxor?

Hur gör man hål i jeans?

  1. Steg 1: Markera hålen. Ta på dig byxan och teckna två streck parallellt med varandra där du vill att det ska vara ett hål, till.
  2. Steg 2: Lägg jeansen på en plan yta.
  3. Steg 3: Skapa «autentiska» hål.
  4. Steg 4: Ett slitet uttryck.
  5. Steg 5: Tuffare jeans.
  6. Detta behöver du för att göra hål i jeans:

Kan man bara klippa av jeans?

Om du vill behålla så mycket som möjligt av längden på jeansen, klipper du bara precis ovanför sömmen. Vill du ha kortare jeans, kan du klippa längre upp! Om du vill ge dina jeans en franskant utan att jeansen blir kortare, kan du sprätta upp sömmen i stället för att klippa av jeansen.

Hur gör man jeans till shorts?

STEG FÖR STEG:

  1. Sätt på dig jeansen. Markera på utsidan där du vill att shortsen ska falla.
  2. Markera en linje rakt över benet.
  3. Klipp en rak linje över benet ungefär två tum ner på jeansbenet från din linje.

Hur lagar man jeans i grenen?

Klipp till en bit jeanstyg som är minst några cm större åt alla håll än vad hålet/det trasiga området är. Sicksacka kanten runt lappen. Lägg en sträng med textillim runt kanten och för in lappen under hålet i byxan. Släta ut tyget och tryck fast lappen underifrån.

Hur länge ska ett par jeans hålla?

Jeans ska inte tvättas särskilt ofta. En tumregel brukar vara at vänta cirka sex månader med att tvätta dem. Anledningen till varför man ska vara sparsam när det kommer till att tvätta jeans är dels för att behålla passformen (jeansen kan krympa om de tvättas), men även för att behålla färg och slitning.

Varför blir det hål i stickningen?

Om du däremot gör ett vanligt stickomslag där du lägger garnet över högerstickan, får du en ökning med hål. Det är det senare du vill åt när du stickar ett spetsmönster eller strukturmönster med hål. Omslaget ska se ut som ett ^, inte ett e.

Hur man lagar hål i jeans?

En diskret lagning utan lapp: Nåla fast eller tråckla (sy med stora provisoriska stygn) fast väven på insidan av jeansen. Vänd jeansen åt rätt håll och sy sedan med maskin (raksöm eller sicksack) fram och tillbaka över hålet tills det ser bra ut och är helt lagat.

Share this post