Rekommendationer

Vilka fyra Jatteplaneter har vi i planetsystemet?

Vilka fyra Jätteplaneter har vi i planetsystemet?

Uranus är den sjunde planeten från solen. Uranus är en av solsystemets fyra jätteplaneter – Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus – och är av ungefär samma storlek som Neptunus. Planetens diameter är ungefär 50 000 km (ca 4 gånger så stor som jordens).

Vilken planet roterar snabbast?

Trots att Jupiter är den största planeten i solsystemet snurrar den snabbast och har därför det kortaste dygnet; 9 timmar och 55 minuter (jämfört med jordens egna 23 timmar och 56 minuter).

Vilken planet omges av ett enormt Ringsystem?

Planeten Saturnus är en slående syn med sina karakteristiska ringar. De går att se från jorden med ett ganska enkelt teleskop, och dokumenterades redan på 1600-talet av Galileo Galilei.

Vilken planet rör sig snabbast runt solen?

Merkurius är den minsta planeten i vårt solsystem och befinner sig närmast solen. Planeten kretsar snabbare runt solen än alla andra: 88 jorddygn jämfört med 365,25 jorddygn för jorden.

Hur många planeter finns det i universum?

Planeter och asterioder Solsystemet är det planetsystem som omfattar solen, de åtta planeterna och deras månar, samt många fler andra mindre objekt, som meteoroider, asteroider och kometer. Merkurius, Venus, jorden och Mars räknas som de inre planeterna och de yttre utgörs av Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus.

Vilka planeter har ringa?

De mest kända och spektakulära planetariska ringarna är de som finns runt Saturnus, men alla de fyra gasjättarna i vårt solsystem (Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus) har egna ringar. De inre planeterna har inga ringar, inte dvärgplaneten Pluto heller.

Vilka planeter består av gas?

Merkurius, Venus, jorden och Mars räknas som de inre planeterna och de yttre utgörs av Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus. De fyra yttre planeterna är gasplaneter och kallas ibland för gasjättar. Pluto, som länge räknades som den nionde planeten i solsystemet, klassificeras sedan 2006 som en dvärgplanet.

Hur är det i Jupiter?

4,603×10^9 årJupiter / Ålder

Share this post