Trendig

Vilka ar Kristina Ohlssons mest kanda bocker?

Vilka är Kristina Ohlssons mest kända böcker?

Faktaruta

  • Namn: Kristina Ohlsson.
  • Född: 1979 i Kristianstad.
  • Gör: Författare som skriver böcker både för barn och vuxna.
  • Genre/ämnen: Skräck, rysare och spänning.
  • Mest känd för: Glasbarnen, Silverpojken, Mysteriet på Hester Hill och många fler böcker.

Hur var Kristina Ohlssons uppväxt?

Den svenska författaren Kristina Ohlsson är född och uppvuxen i Kristianstad som ett av sex syskon. Som barn var hon sjuklig, läste mycket och blev redan som tonåring intresserad av utrikes- och säkerhetspolitik. Efter sin studentexamen lämnade hon 1998 hemstaden för studier i Stockholm, Göteborg, Uppsala och Israel.

Vilken är Kristina Ohlssons kändaste bok?

Stormvakt (2020), den första delen i Kristina Ohlssons Strindbergsserie, blev en stor framgång hos läsare och lyssnare och nominerades till Årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin.

Hur många böcker har Kristina Ohlsson skrivit?

På Lilla Piratförlaget har hon utkommit med Glasbarnen, Silverpojken, Stenänglar, Mysteriet på Hester Hill, Det magiska hjärtat, Mysteriet på Örnklippan, Zombiefeber och Varulvens hemlighet. Under hösten 2018 är hon aktuell med Mumiens gåta – den tredje boken i serien om de mystiska händelserna i Eldsala.

I vilken ordning läser man Kristina Ohlssons böcker?

Bibliografi:

  • Sjuka själar, 2016.
  • Mios blues, 2015.
  • Lotus blues, 2014.
  • Den bekymrade byråkraten, 2014.
  • Davidsstjärnor, 2013.
  • Paradisoffer, 2012.
  • Änglavakter, 2011.
  • Tusenskönor, 2010. Askungar, 2009.

Vilken genre är Zombiefeber?

Men det var någonting annat också. Herbert kände magen dra ihop sig av rädsla. När främlingen lyfte ena väskan, blev det kvar något rött på trätrappan. Blod, tänkte Herbert….

Format Inbunden
Serie Monstertrilogin (del 1)
Författare Kristina Ohlsson
Antal sidor 234
Utg.datum 2016-03-16

Vad handlar Glasbarnen?

Glasbarnen handlar om Billie, som flyttar till ett gammalt hus tillsammans med sin mamma. Redan från början känns det hela skumt och det står snart klart för Billie att huset vill bli av med dem. Hon börjar nysta i husets historia och får reda på alla hemskheter som hänt familjerna som tidigare bott i det.

Vad heter den tredje boken av Kristina Ohlsson där Fredrika Bergman är huvudperson?

Hon romandebuterade 2009 med Askungar (Piratförlaget) om Fredrika Bergman och har skrivit ytterligare fem i samma serie. Tre böcker handlar om advokaten Martin Benner, där den senaste, Henrys hemlighet, kom ut 2019.

När kommer nästa bok av Kristina Ohlsson?

I november 2020 kommer första delen i en ny deckarserie signerad Kristina Ohlsson som ska utspela sig i Bohuslän. Serien ges ut av Bokförlaget Forum. Boken Stormvakt släpps på Bokförlaget Forum i november 2020.

När skrevs Zombiefeber?

Kristina OhlssonZombiefeber / Författare

Var utspelar sig Glasbarnen?

Boken, som sägs vara den första i en serie om tre böcker, handlar om Billie som är 12 år. Hennes pappa har dött och för att få en nystart flyttar hon och mamma till lilla Åhus, mammas barndomsstad.

Hur ser Billie ut i Glasbarnen?

Eller? Det gick så snabbt med flytten och varje natt hör Billie fåglarna gå på taket. Taklampan i vardagsrummet rör sig fast alla fönster är stängda och det är vindstilla. En dag när Billie är på stranden ser hon en kille med mörkt hår och bruna ögon sitta och stirra på henne.

Vad var Kristina Ohlssons första bok?

Kristina Ohlsson växte upp i Kristianstad och flyttade senare till Stockholm. Hon har bland annat arbetat som analytiker på Säkerhetspolisen och som terroristexpert på OSCE i Wien. 2009 förverkligade hon en dröm när hon romandebuterade med boken Askungar.

Share this post