Blogga

Hur levde manniskorna i Induskulturen?

Hur levde människorna i Induskulturen?

Induskulturen var en högt utvecklad civilisation, vars ekonomi byggde i första hand på jordbruk och använde koppar och brons. Man praktiserade naturreligion och använde sig av piktografisk skrift.

Var bor de flesta hinduer?

I världen ca 900 miljoner anhängare, de flesta i Indien. Hinduister finns även genom utflyttning i Indonesien, i Afrika (framför allt i södra Afrika), på olika karibiska, melanesiska, mikronmesiska och polynesiska öar, i Nord- och Sydamerika, samt i Europa främst i Storbritannien.

Vart var Induskulturen?

Induskulturen hade fallit i glömska och var helt okänd för oss i Europa fram till 1850 talet. Då byggde engelsmännen en järnväg i området. Byggarbetarna sökte efter stenar att lägga under rälsen så att den skulle ligga stadigt och hittade en stor kulle fylld med tegel vid byn Harappa.

Vilka slags föremål var de indiska Konsthantverkarna särskilt skickliga på att framställa?

Konsthantverkarna blev allt skickligare i att framställa målad keramik med olika mönster och figurer och slipade pärlor av olika slags sten. De hämtade råvaror – olika mineral, havssnäckor m.m. – från områden ända upp till 100 mil bort.

Vad betyder harappa?

Harappa (urdu/punjabi: ہڑپہ, ɦəɽəppaː) är en stad i den pakistanska provinsen Punjab. Folkmängden uppgår till cirka 20 000 invånare. Staden är känd för arkeologiska fynd efter en forntida stad, belägen i utkanten av dagens Harappa.

I vilket land lever de flesta av världens hinduer?

Hinduismens historia Hindu är egentligen ett geografiskt begrepp som syftar på befolkningen kring floden Indus, men så småningom har hinduism blivit en samlande benamning på de religiösa föreställningar som finns bland merparten av befolkningen i Indien.

Vart ligger Indusdalen?

Indusdalen är ett område vid gränsen mellan Pakistan och Indien, 1 165 000 kvadratkilometer stort. I detta område fanns en civilisation av höga mått redan för cirka 6000 år sedan. De hade bland annat toaletter med avlopp och vatten inomhus.

När uppstod Indus?

Det finns ingen person – ingen Jesus, Muhammed eller Buddha – som har grundat hinduismen, istället uppstod den i mötet mellan två kulturer. På 2500-talet före vår tideräkning utvecklades den ena av kulturerna, Induskulturen, i området runt Indusfloden. Induskulturen är som störst mellan 2600 och 1900 fvt.

Share this post