Populära

Varfor tappar min porslinsblomma bladen?

Varför tappar min porslinsblomma bladen?

ibland tappar hoyor ofta mycket blad under vintern men oftast är det på grund av att man vattnat för mycket. Alla växter som blir övervattnade tappar ofta gröna blad.

Hur förökar man porslinsblommor?

Hoya förökas främst med sticklingar. Enklast är att plantera sticklingen direkt i en liten kruka med porös/genomsläpplig jord (se recept nedan). Stick ner sticklingen till första bladparet, där rotanlagen finns. Ställkrukan i en plastpåse med ett litet lufthål eller använd ett miniväxthus.

Hur ofta blommar porslinsblomman?

Den kan blomma fler gånger under året. När det sker är svårt att säga eftersom olika sorter blommar vid olika tid på året. Hoya carnosa blommar från vår till höst. För vissa hoyor tar det några år mellan blomningarna, medan andra kan blomma flera gånger på kort tid.

Hur ska jag sköta min Hoya?

Porslinsblommor – få dem att trivas

  1. Säsong: Porslinsblommor finns att köpa året om.
  2. Växtplats: Porslinsblommor trivs på ljus växtplats, men behöver skyddas mot starkt solljus i söderläge.
  3. Vatten och näring: Vattna inte förrän jorden torkat till.

Hur ofta ska man vattna porslinsblomma?

Porslinsblomma ska vattnas ordentligt och sedan ska jorden torka innan nästa vattning. Växten är känslig för överbevattning. Om växten har knoppar ska vattningen ökas så att jorden inte torkar ut. Porslinsblommor som förbereds för blomning ska gödslas varje vecka med Organisk växtnäring.

Varför dör porslinsblomma?

Porslinsblommor trivs på ljus växtplats, dit starkt solljus inte når. På en plats längre in i rummet kan plantan växa men blommar troligen inte där. Vatten och näring: Vattna inte förrän jorden torkat till.

Hur rota Hoya?

Placera sticklingen ljust, inte i direkt sol och gärna med undervärme. Se till att jorden är lagom fuktig, den ska inte vara för blöt eller för torr. Det går också bra att rota hoyor genom att använda vitmossa, perlit, vermiculit eller enbart vatten.

Hur ofta ska man vattna en porslinsblomma?

Kan man klippa ner porslinsblomma?

Svar: De allra flesta porslinsblommor är mycket lättskötta och tåliga, så ni kan säkert både klippa ner den och flytta hem den utan större problem. Men för säkerhets skull tycker jag att ni också ska ta några sticklingar av de rankor som ni skär bort.

Share this post