Populära

Vad hander nar en warrant blir knockad?

Vad händer när en warrant blir knockad?

Om priset på den underliggande tillgången når eller passerar stop loss-nivån förfaller mini futuren, vilket kallas att produkten knockas. Emittenten kommer då avyttra underliggande tillgångar och ett eventuellt restvärde kommer att betalas ut till innehavaren av den knockade mini futuren.

Kan certifikat Knockas?

Viktigt att förstå med Bull och Bear certifikat är att om investeringen når värdet 0 så är denna knockad. Du kommer således inte få ta del av en eventuell rörelse i det underliggande instrumentet efter detta. Avkastningen på instrumenten bestäms av värdeutvecklingen på den underliggande tillgången.

Vad innebär knockout nivå?

Turbon har en barriärnivå, eller knock out-nivå, vilket kan leda till att den kan förfalla före sin ursprungliga slutdag ifall den underliggande tillgången når denna nivå under löptiden. Detta betyder att en turbo kan förfalla värdelös under löptiden.

När Knockas en warrant?

Om underliggande marknad rör sig kraftigt Om priset på underliggande aktie sjunker (Long) eller stiger (Short) till en nivå lika med eller under (Long) respektive över (Short) stop-loss nivån förfaller aktuell Turbowarrant, produkten blir knockad.

Vad är Finansieringsnivå?

Finansieringsnivån. Lånedelen i en Mini Future finansierar skillnaden mellan kapitalinsatsen och priset på den underliggande tillgången och kallas för finansieringsnivå.

Vad betyder Finansieringsnivå?

Finansieringsnivån är en viktig parameter vid beräkning av en Mini Futures värde, eftersom att det är den som bestämmer hävstången i produkten. För en Mini LONG gäller att ju högre finansieringsnivån är i relation till den underliggande tillgångens pris, desto högre blir hävstången.

När stänger certifikat?

Dessa värdepapper är handelsbara helgfria vardagar. På First North gäller handel mellan 08:15 – 20:00 (09.00 – 17.25 för vissa instrument) och hos NDX mellan 08.00 – 20.00, emittenten väljer därefter vilka tider som skall gälla för respektive instrument under marknadsplatsen öppettider.

Kan inte sälja certifikat Avanza?

Felmeddelandet kommer upp om du redan har en pågående säljorder och försöker sälja ytterligare aktier i bolaget eller om du lägger en säljorder på ”fel konto”, dvs ett konto där du inte äger aktien idag.

Vad är Turbo24?

Turbo24 är världens första turbowarrant som du kan handla dygnet runt utan avbrott (från måndag till fredag) även om den underliggande marknaden är stängd. Turbo24 är listad och handlas på Spectrum, en multilateral handelsplattform (MTF).

Vad händer när en warrant är slutsåld?

Kursen på den underliggande varan måste vara lägre än ditt lösenpris för att du ska få avkastning på sin investering på lösendagen. Om kursen är högre förlorar du din insats, eftersom warranten blivit värdelös. De flesta behåller inte sina warranter till slutdagen.

Kan du alltid sälja din börshandlade produkt?

Vid vissa tillfällen kan det vara svårt eller omöjligt att köpa eller sälja börshandlade produkter. Detta kallas för likviditetsrisk och kan till exempel inträffa då den underliggande tillgången är svår att prissätta, vid kraftiga kursrörelser eller då handeln på någon relevant marknadsplats stängs under viss tid.

Vad händer på Lösendagen för en mini future?

En Mini-Future har ingen bestämd lösendag eller slutdag. Du kan alltså äga den tills dess att den når sin inbyggda stop-loss nivå. Det är en emittent som har utfärdat Mini-Future:n. Håll koll på kreditvärdigheten hos den emittenten.

Share this post