Allmänning

Hur avbryter man varnplikten?

Hur avbryter man värnplikten?

Avbryta grundutbildningen med värnplikt eller civilplikt Om grundutbildningen innebär avsevärda svårigheter för dig i dina studier, i arbetet eller i övrigt för dig själv eller någon nära anhörig kan du ansöka hos Plikt- och prövningsverket om att få avbryta utbildningen.

Vad kan man göra efter värnplikten?

Efter en militär grundutbildning kan du söka anställning som gruppbefäl, soldat eller sjöman. Du kan också vara behörig att söka en officersutbildning eller olika civila anställningar i Försvarsmakten.

Kan man överklaga mönstring?

Du gör samma tester oavsett om du ansökt frivilligt eller blivit kallad till mönstring med plikt. Det går inte att överklaga enskilda testresultat eller Försvarsmaktens avskrivningsbeslut om prövning för grundutbildning.

Hur slipper man mönstring?

Inte kallad till mönstring

  1. Du uppfyller kraven för att mönstra men eftersom det bara är ett begränsat antal som kallas till mönstring finns det ingen plats till dig.
  2. Du har en kronisk sjukdom eller skada som gör att vi bedömer att du inte har förutsättningar att klara en värnpliktsutbildning.

Man har därmed en skyldighet att fullfölja utbildningen. Men det kan finnas skäl för att avbryta. Försvarsmakten utreder i sådana fall vilka förutsättningar som finns att fullfölja utbildningen. Beslut om avbrott kan fattas av Försvarsmakten eller Rekryteringsmyndigheten.

Kan man göra lumpen med depression?

Kan jag bli antagen om jag har haft en depression men nu är frisk? Ja, förutsatt att din behandling är avslutad, kan du det.

Får man göra lumpen om man tar medicin?

Kan jag bli antagen trots att jag har en sjukdom eller är allergisk? Vissa sjukdomar, diagnoser och skador kan vara skäl till att du inte blir antagen till grundutbildningen. När du ansöker får du bland annat svara på frågor, om din hälsa och din fysik, där du kan få avslag.

Kan man ha glasögon som militär?

Synskärpeundersökning och test av färgseende Det lägsta kravet för synskärpa är minst 0,1 på enskilt öga utan linser eller glasögon. Med glasögon eller linser ska synskärpan vara minst 0,8 på bästa ögat och 0,1 på sämsta ögat.

Share this post