Frågor

Vilka kan Sverige mota i playoff VM?

Vilka kan Sverige möta i playoff VM?

Sverige gick som grupptvåa (se längre ner) till playoff där man lottades mot Tjeckien hemma i mars 2022. Vid seger väntar möte borta mot Polen i en direkt avgörande match om en plats i VM. Sverige-Tjeckien 1-0 e. förl.

När lottas VM-kvalet 2022?

Redan fredagen den 26 november ägde lottningen till playoffen rum och här fick vi veta vilka lag som kommer att mötas i matcherna. Inför lottningen seedades lagen in i två grupper utifrån sin prestation i VM-kvalet.

Vilka lag kan Sverige få möta i playoff?

Sverige fick Tjeckien när lottningen av playoff till VM genomfördes på fredagkvällen. Vid eventuell seger väntar en bortamatch mot segrande laget av Ryssland-Polen i playoff-final. Biljetter till semin mot Tjeckien släpps 6 och 13 december för Supporterklubbens guld- respektive silvermedlemmar.

När lottas playoff till VM 2022?

Efter att herrlandslaget slutat tvåa i sin VM-kvalgrupp går nu vägen till VM 2022 via play-off i mars. Lottningen sker på fredagen 26 november klockan 17.00. Här nedan kan du läsa om hur lottningen går till. De tolv lagen som deltar i play-offen är indelade i två stycken seedningsgrupper.

Vilket lag kommer Sverige möta i playoff?

Varje slutspelsträd består av två lag från seedningsgrupp 1 som är hemmalag i semifinalen. De får möta var sitt lag från seedningsgrupp 2 i ett enkelmöte. Vinnarna i vardera semifinal möter sedan varandra i en final och den som går segrande från den matchen tar sig till VM 2022.

Var går matchen Sverige Georgien?

I höstas tog Sverige en klar 4-0-seger hemma på Gamla Ullevi. Kvällens returmatch blir därmed den allra första landskampen i Georgien för damlandslaget. Matchen spelas på Tengiz Burdzjanadze-stadion i Gori.

Måste Sverige vinna för att gå vidare?

Det första hindret som behöver övervinnas för att vi ska kunna få en blågul vinterfest i Qatar 2022 står Tjeckien för. 24 mars 2022 så tar Sverige emot Tjeckien på nationalarenan Friends i Solna, vilket också är en match som Sverige måste vinna.

Share this post