Allmänning

Vad dekorerar man en tarta med?

Vad dekorerar man en tårta med?

När du ska dekorera tårtor behöver du olika sorters hjälpmedel och redskap för att underlätta arbetet. När du ska göra blommor och blad i sockerpasta eller gum paste så kan du t. ex. använda olika utstickare, veiners och embossers för att de ska bli så naturtrogna som möjligt.

Hur gör man figurer till tårtor?

Modellera figurer i sockerpasta eller modelleringspasta, så får du en fin figur som håller formen eftersom sockerpasta och modelleringspasta torkar och blir hårt. När du modellerar i sockerpasta kan du göra detaljer på dina figurer med olika modelleringsverktyg, t. ex. mun, näsa, ögon och öron.

Vad kan man skriva på tårta?

Skriva med livsmedelspenna Med en ätbar penna gör du snabbt och enkelt din tårta mer personlig. Du kan både skriva och rita fina figurer som passar tillfälle och person utan särskilt mycket ansträngning och planering. Innehållet i pennan är självklart ätbart!

Hur Garnera tårta?

Täck tårtan Antingen genom att bre på grädde, mousse eller någon form av smörkräm eller frosting. Du kan också lägga ett lock av marsipan eller sockermassa över tårtan för att få en jämn och fin yta. Sockermassa, eller fondant som det också kallas har samma elastiska och formbara egenskaper som marsipan.

Vad är bäst att spritsa med?

kronbladstyllar. Ryska tyllar finns i olika modeller; spritsa rosor, tulpaner och många fler olika blommor. En rysk tyll använder du med smörkräm för bästa resultat, eftersom smörkrämen är så pass fast så håller blomman formen efter att du spritsat den.

Kan man lägga på Marsipanen dagen innan?

Du kan förbereda en marsipantårta dagen före servering, den blir godare av att stå till sig. Jag fyller tårtan med hallon och vaniljkräm, försluter med plast och låter bottnarna stå i kylskåpet över natten. Grädde och marsipan täcker jag tårtan med samma dag den ska serveras.

Hur gör man figurer?

Små figurer och enkla blommor fungerar bra att göra i vanlilg sockerpasta. Man kan då torka upp pastan något med lite majsstärkelse. Har man inte tillgång till modelleringspasta för att göra figurer kan man blanda i lite CMC för att göra pastan lite starkare. Då fungerar den även att modellera med.

Hur gör man en babblarna tårta?

För att komma igång med din Babblarnatårta, bakar du helt enkelt en tårtbotten som du fyller efter tycke och smak, se recept på tårtbotten här. Täck tårtan med välsmakande marsipan eller flexibel sockerpasta och toppa sedan med dina ätbara Babblarna-figurer! Ställ fram på ett färgglatt tårtfat.

Vilken tyll ska man använda?

Vilken tyll ska jag använda? En klassisk konditortyll med taggar som också kan gå under namnet stjärntyll eller krusig tyll, passar fint till att täcka en hel tårta med fina spritsade rosetter i frosting eller smörkräm. De större storlekarna lämpar sig bra till spritsning av grädde.

Vilken tyll ska man välja?

För små muffins rekommenderar vi 1M eller 2D och för riktigt stora härliga muffins använd gärna tyll 1B. Tyll 6B (4B och 8B är likadana men en storlek större och mindre) ger ett randigare resultat och är en fin bas om man sedan ska dekorera med strössel eller en cake topper.

Share this post