Frågor

Hur manga poang ar svenska 1?

Hur många poäng är svenska 1?

Kurser i ämnet Svenska 1, 100 poäng, som bygger på de kunskaper grundskolan ger eller motsvarande. Svenska 2, 100 poäng, som bygger på kursen svenska 1.

Hur många poäng måste man ha för att komma in på handel?

År 2019 hade NTI Ekonomi en medelpoäng på 240 och antagningsgränsen låg på 225 poäng. För NTI Handel var medelpoängen 223.8 och inriktningen hade en antagningsgräns på 207.5 poäng. Kom ihåg att meritvärdet kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

Är svenska 1 svårt?

Jag har tentat av kursen och den är [för mig] väldigt, väldigt enkel (det var förvisso svenska 1 med, så det är kanske inte så värst tydlig beskrivning). * Grammatiken är enkel, bygger för det mesta på simpla saker som konjunktioner, adverbial, prepositionsfraser och annat smått och gott.

Vad ingår i svenska 1?

I kursen Svenska 1 får du arbeta mer med det svenska språket. Du kommer utveckla dina färdigheter i att läsa, tala och skriva på svenska. Under kursens gång kommer du bland annat få i uppgift att läsa skönlitteratur, skriva en filmrecension och hålla ett muntligt föredrag.

Vad krävs för att komma in på handel?

Behörighetskrav utöver grundläggande behörighet

  • Svenska 3 (Svenska som andraspråk 3 ger också behörighet)
  • Engelska 6.
  • Matematik 3B eller 3C.
  • Samhällskunskap 1B eller 1a1+1a2.
  • Historia 1B eller 1a1+1a2.
  • Moderna språk 3 (Ej nödvändigt för Kandidatprogrammet i Retail Management)

Hur mycket merit behöver man för att komma in på handel 2021?

behörighet till HA, Handel&Administration är minst åtta godkänna betyg: svenska, engelska, matematik + fem andra valfria grundskoleämnen, dvs sammanlagt 8 ämnen: och E betyg räcker dvs man kan komma in på HA med 80 Mtv.

Hur många poäng är Samhällskunskap 1a2?

Samhällskunskap 1a2, 50 poäng, som bygger på kursen samhällskunskap 1a1. Betyg i kursen kan inte ingå i elevens examen tillsammans med betyg i kursen samhällskunskap 1b. Samhällskunskap 1b, 100 poäng, som bygger på de kunskaper grundskolan ger eller motsvarande.

Hur många poäng är svenska 2?

Svenska som andraspråk 2, 100 poäng Kursen svenska som andraspråk 2 omfattar punkterna 1–8 under rubriken Ämnets syfte.

Share this post