Blogga

Vad gor FIFA?

Vad gör FIFA?

Fifa organiserar fotbollens viktigaste internationella tävlingar, av vilka Världsmästerskapet i fotboll för herrar är den främsta. Förutom ”traditionell” fotboll (association football) organiserar Fifa även Futsal och Strandfotboll som har egna världsmästerskap.

Vad är FIFA förkortning för?

FIFA, Fédération Internationale de Football Association, Internationella fotbollsförbundet, fotbollens världsorganisation, med säte i Zürich, Schweiz.

Vad äger FIFA?

FIFA Football

FIFA Football
Seriens logotyp.
Information
Utvecklare Electronic Arts m.fl.
Utgivare Electronic Arts

Vad är det första FIFA?

FIFA International Soccer var det första datorspelet i FIFA-serien, utvecklat av Extended Play Productions och utgivet av Electronic Arts. Spelet släpptes 15 juli 1993 till Mega Drive/Genesis, Master System, Sega CD (som ”FIFA International Soccer Championship Edition”), Game Gear, SNES, DOS, Amiga, 3DO och Game Boy.

Vad är UEFA?

Europeiska fotbollsförbundet (engelska: Union of European Football Associations, Uefa) är en europeisk fotbollskonfederation grundad i Basel i Schweiz den 15 juni 1954 efter diskussioner mellan de franska och belgiska fotbollsförbunden.

När kommer TOTY FIFA 21?

70 av de bästa spelarna från det gångna året nominerades till Team of the Year i FIFA 21. Nu har över 10 miljoner röster vaskat fram den ultimata elvan med världens bästa spelare. Från och med den 22 januari kommer särskilda TOTY-spelarkort med fantastiska spelarbetyg att släppas i FUT 21 under en begränsad tid.

Vad gör Uefa?

Uefa representerar de nationella fotbollsförbunden i Europa samt sköter nations- och klubbturneringar, däribland Uefa Champions League, Europa League, Europa Conference League, Women’s Champions League, Nations League och Europamästerskapet i fotboll.

Är Uefa ett företag?

(2) UEFA är ett bolag som är registrerat i företagsregistret enligt den schweiziska civillagstiftningens regler. Huvudkontoret ligger i Nyon, Schweiz(7). UEFA är en sammanslutning av nationella fotbollsförbund. Dess medlemmar består av nationella fotbollsförbund i Europa(8).

Vem skapade spelet FIFA?

FIFA International Soccer var det första datorspelet i FIFA-serien, utvecklat av Extended Play Productions och utgivet av Electronic Arts.

Share this post