Blogga

Hur stor ar Stamford Bridge?

Hur stor är Stamford Bridge?

Stamford Bridge är Chelsea FC hemmaarena. Arenan invigdes 1877 och användes från början av London Athletics Club (friidrott)….Stamford Bridge, London[redigera | redigera wikitext]

Flygfoto av Stamford Bridge
Placering London, England
Kapacitet Cirka 40 000
Ägare Chelsea Pitch Owners PLC (CPO)
Datum

Vilka besegrade vikingarna?

Svar: År 1066 ägde två stora fältslag rum i England: vid Stamford Bridge den 25 september och vid Hastings den 14 oktober. I det första besegrade anglosaxarna norske kung Harald Hårdråde. I det senare led de nederlag mot normanderna under hertig Vilhelm.

Varför avslutades vikingatiden?

Man brukar säga att vikingatiden slutade vid mitten av 1000-talet i samband med att den fornnordiska religionen hade trängts undan av kristendomen samtidigt som den europeiska kulturen spritt sig i Norden.

Stamford Bridge, London

Stamford Bridge
Flygfoto av Stamford Bridge
Placering London, England
Kapacitet Cirka 40 000
Datum

Vem blev den mäktigaste kungen i slutet av vikingatiden?

Haralds nederlag brukar betraktas som vikingatidens slut. Han blev ihågkommen som en skoningslös härskare men efterlämnade ett starkt och enat Norge. Haralds son Olav blev landets nye kung och fick efter en tid tillnamnet Kyrre som betyder ”den fredlige”.

När byggdes Stamford Bridge?

28 april 1877Stamford Bridge / Öppnade

Vad hette det sista stora Vikingatåget?

Georgien var målet för det sista svenska vikingatåget, det så kallade Ingvarståget, då cirka tre hundra ynglingar ur de rikaste och finaste ätterna i Svealand och Östergötland tog sig genom Ryssland ner till Svarta Havet och vidare genom Georgien till Kaspiska Havet.

Vad erövrade vikingarna?

Norska och danska vikingar färdades västerut med sina skepp och sökte sig ner utmed Europas kuster till bland annat England, Irland och Frankrike. Nordbor seglade också över Atlanten till Island, Grönland och Amerika. På flera ställen, till exempel i England och Normandie, grundade de egna riken.

https://www.youtube.com/watch?v=wah7tB57ew0

Share this post