Populära

Nar ar restriktionerna borta?

När är restriktionerna borta?

Avveckling från den 9 februari 2022 Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar: deltagartak, krav på avstånd mellan sällskap och storlek på sällskap, och möjligheten att ställa krav på vaccinationsbevis tas bort.

Vad säger Folkhälsomyndigheten om munskydd?

Till och med den 8 februari rekommenderar Folkhälsomyndigheten att vuxna som reser i kollektivtrafiken använder munskydd under resan när det inte går att hålla avstånd till andra. Även i vissa verksamheter finns det situationer där det inte går att hålla avstånd och då munskydd kan behöva användas.

Vad innebär Smittskyddsåtgärder?

Under covid-19-pandemin har regeringen kontinuerligt sett över vilka åtgärder som behövt vidtas för att begränsa smittspridningen och minska belastningen på hälso- och sjukvården.

Vilka rekommendationer gäller från 1 juni?

Smittspridningen är fortsatt nationellt hög och rådet om att hålla avstånd och att begränsa sitt umgänge fortsätter att gälla. Utifrån de scenarier som Folkhälsomyndigheten tagit fram och regeringens planer kommer anpassningen av smittskyddsåtgärder att inledas stegvis.

Vilka restriktioner gäller för privata fester?

Åtgärder som införs den 19 januari 2022 Det innebär alltså att ett arrangemang som helhet i sådana fall kan ha fler än 500 deltagare. Deltagartaket för privata sammankomster som genomförs i hyrda lokaler, områden eller utrymmen, till exempel festvåningar eller festbåtar, sänks till 20 personer.

Vad krävs för skogsfastighet?

En nybildad skogsfastighet måste enligt fastighetsbildningslagen vara lämplig för sitt ändamål och kunna producera ca 200 m3sk per år. Dvs en fastighet med en snittbonitet (växtlighet) på 5 m3sk/ha och år måste ha en totalareal på ca 40 ha.

Vad räknas som en privat tillställning?

En privat sammankomst är sammankomster där huvudsyftet är det sociala umgänget. Det kan bland annat handla om fester med anledning av högtider som till exempel studentfester, födelsedagskalas, bröllopsfester, dop- och begravningsfikor. Även middagar är exempel på privata sammankomster.

Får vem som helst äga skog?

Fri marknad. I Sverige har vi en så gott som fri marknad för skogsfastigheter. Det innebär att i stort sett vem som helst kan köpa skog här, även utländska medborgare. Men för att köpa eller ta över skog behövs i många fall ett förvärvstillstånd.

Share this post