Allmänning

Ar Zlatan bosnisk?

Är Zlatan bosnisk?

Sefik Ibrahimovic är född och uppvuxen i Bijeljina i nordöstra Bosnien-Hercegovina. Han växte upp bredvid, och tillsammans, med grannen Suhreta Dautovici. En kvinna han fortfarande hälsar på ofta.

Var växte Zlatan upp?

Zlatan Ibrahimovic växte upp i Rosengård i Malmö. Hans föräldrar var skilda, pappan hade problem med alkoholen och det var ofta bråk i familjen.

När e Zlatan född?

Ibrahimović [-hiʹmɔvitç], Zlatan, född 1981, fotbollsspelare (forward), som sedan 2020 spelar för AC Milan. Zlatan Ibrahimović spelade 116 landskamper (62 mål) 2001–16. Han gjorde allsvensk debut för Malmö FF 1999 och representerade klubben fram till sommaren 2001, då han flyttade till AFC Ajax.

Kan Zlatan serbiska?

Zlatan Ibrahimovics pappa Sefik ”Kinko” Ibrahimovic är född i staden Bijelinja, i nordöstra Bosnien. Bijelinja har drygt 133 000 invånare och är den näst störst staden i Republika Srpska, som är en av totalt två bosniska delstater. Huset där Zlatans pappa är född tillhör inte längre familjen.

Är Zlatan ett vanligt namn?

Ett ganska ovanligt mansnamn. Sällan har ett förnamn varit så starkt förknippat med en specifik person som namnet Zlatan är med fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic.

Är Zlatan Ibrahimovic född i Sverige?

3 oktober 1981 (ålder 40 år), MalmöZlatan Ibrahimović / Född

Hur hade Zlatan det under sin uppväxt?

Han utreddes av socialtjänsten och hade ingen enkel relation med sin far. I självbiografin berättar 30-åringen om en bitvis svår uppväxt. Bråk med tränare, slagsmål med lagkamrater, svek, ungdomssynder och mängder med avslöjanden om det fula spelet bakom världsfotbollens kulisser.

Var har Zlatan sina rötter?

Ibrahimović växte upp i stadsdelen Rosengård i Malmö. Hans far Šefik Ibrahimović är bosniak och modern Jurka Gravić kroat. Efter föräldrarnas skilsmässa när Ibrahimović var liten bodde han först hos sin mor i Rosengård men flyttade senare till sin far.

Vilken klubb spelar Zlatan?

** Antal landskamper och mål är korrekta per den 14 november 2021. Zlatan Ibrahimović (svenskt uttal: [ˈslaːtan ɪbraˈhiːmʊvɪtɕ]), född 3 oktober 1981 i Västra Skrävlinge församling i Malmö, Sverige, är en svensk fotbollsspelare som spelar för AC Milan i Serie A och det svenska landslaget.

Share this post