Rekommendationer

Vilken skida ska man ha tyngden pa?

Vilken skida ska man ha tyngden på?

För att motverka detta lutar man kroppen inåt i svängen. Men det är mycket viktigt att behålla tillräckligt med tyngd på ytterskidan. Om tyngdpunktsförflyttningen görs för fort eller för kraftigt riskerar du att lägga all tyngd på innerskidan – som skär iväg och paff!

Vad händer om man väger för mycket för skidorna?

Det innebär att även om du är kort och väger mycket så har du varit tvungen att åka på jättelånga skidor för få ett fungerande spann och då blir det väldigt svårt att åka skidor (ett par längdskidor bör vara cirka 20-25 cm längre än vad du själv är).

Vad menas med carving?

Vad är carving? Carving beskriver de långa, snabba och skärande svängarna som världscupåkarna använder i storslalom. Carving är en speciell skidteknik där åkaren verkligen vill utnyttja skidorna och g-krafterna till det yttersta – utan att sladda.

Vad är slalomåkning?

Slalom är en tävlingsgren i alpin skidsport, vattenskidor, skateboard och inlines som går ut på att den tävlande skall ta sig igenom en slingrande bana med portar. Den moderna slalomåkningen uppfanns 1922 av Arnold Lunn, som introducerade portar som de tävlande måste passera på kortast möjliga tid.

Kan skidor gå sönder?

Att gå på skidspåren kan också skapa onödiga olyckor och sand och grus kan följa med i spåren, vilket gör att skidor kan gå sönder.

Hur man åker carving?

Se till att du tänker på vad du gör med tekniken när du övar. Det gäller att hålla knäna böjda för att hålla bra balans under carvingsvängar och få rörlighet i sidled. Håll dig mjuk och följsam i kroppen, var bestämd i dina benrörelser och spänn magen för att få bättre balans.

Skidor för nybörjare, medel eller avancerad Utgå dels från din erfarenhet i backen samt hur tung du är, hur hårt du åker och hur snabbt du åker. En tyngre person med snabb och skicklig åkstil behöver en hårdare skida till skillnad från en nybörjare eller lätt person som behöver en mjukare skida.

Hur åker man med Carvingskidor?

Utnyttja kanterna genom att flytta kroppen inåt med hjälp av knäna, höfterna och slutligen hela kroppen. Kanten vinklas som mest när skidan är i linje med fallinjen. Utgången ur svängen: Räta upp skidkanten, få balans på den sida som ska bli ytterskida i nästa sväng genom att sträcka ut det inre benet.

Share this post