Allmänning

Kan man trana hela kroppen med hantlar?

Kan man träna hela kroppen med hantlar?

Nybörjarpass med hantlar – för hela kroppen Här är ett pass för hela kroppen som du enkelt gör hemma. Använd hantlar som utmanar dig i den form du befinner dig just nu, och öka på vikten allt eftersom du blir starkare. Jobba till exempel 3 gånger 10 repetitioner i varje övning.

Hur tränar man Gäddhäng?

Stå i planka på raka armar (på knä går också bra). Sänk kroppen mot golvet genom att böja på armarna, kom ner till 90 grader i armbågarna och pressa dig upp igen. Ju bredare avstånd mellan fötterna desto lättare blir övningen.

Hur ofta ska man träna med hantlar?

Det enda som behövs är ett par hantlar och lite golvutrymme. En halvtimmes styrketräning, 2–3 gånger i veckan, är allt som behövs för att garanterat få resultat som både syns och känns. Med ett par hantlar och några väl valda övningar kan du både förbränna massor av kalorier och få större muskler – hemma.

Vilka muskler tränas med hantlar?

Muskler: hela kroppen, rygg (trapezius), axlar (delta), mage quadriceps, rumpa (gluteus maximus), lår (hamstringsmuskeln).

Vad kan man använda istället för träningsband?

Men nu när allt fler gym stänger och rekommendationerna är att de som kan ska hålla sig hemma, kände jag att det var ett ypperligt tillfälle att rota fram de där gummibanden och försöka få till lite träning med hjälp av dem! Förutom gummiband så använde jag mig också av skaftet från min skurmopp.

Hur tunga hantlar ska man börja med?

Vikten på en hantel för nybörjare bör vara 2-3 kilo, men ett system som kan byggas på med flera skivor när övningarna blir för lätta är att rekommendera. En idealisk hantelsats är cirka 2, 4 och 6 kilo. Håll en hantel i varje hand och låt dina armar hänga ner längs sidorna.

Hur ska man använda hantlar?

Så här gör du: Stå höftbrett isär med fötterna och håll två hantlar med böjd arm intill axlarna, armbågarna pekar rakt neråt. Pressa upp hantlarna ovanför huvudet i en halv cirkelrörelse och låt hantlarna mötas ovanför huvudet. Håll tillbaka på vägen ner och jobba kontrollerat. Gör 10–12 repetitioner.

Share this post