Blogga

Vad ska inga i en uppvarmning?

Vad ska ingå i en uppvärmning?

dribblingar, kroppsfinter, inlägg, skott på mål eller snabba riktningsförändringar. I samband med övningarna bör du också öka tempot. Därför kan stegringslopp och fartlek också ingå. Använd fantasin och föreställ dig de situationer du behöver förbereda kroppen på.

Hur är en bra uppvärmning?

En bra uppvärmning startar från toppen av kroppen. Andas lugnt och regelbundet och rör dig med gradvis ökande intensitet, från små till större uppvärmningsövningar, från långsamma till snabbare rörelser och från stationära till uppvärmningsövningar där du förflyttar dig.

Hur aktivera sätet?

Ha en gummiband runt vristen och dra benet bak och kanske även pyttelite ut som början på ett skridskoskär. Håll gärna handen på skinkan så du känner hur den aktiveras. Prova lite olika varianter då du har foten helt rak eller om den är lite, lite vriden ut.

Hur gör man en uppvärmning?

Uppvärmningen skall helst anpassas till vad som sedan ska tränas. Beroende på vilken typ av fysisk aktivitet du ska göra, och vilka krav den ställer på dig, ska uppvärmningen utformas. Till exempel kan du använda löpbandet, roddmaskinen, hopprepet eller konditionscykeln för att värma upp dina muskler.

Vilket är målet med allmän respektive specifik uppvärmning?

Målet är att aktivera stora muskelgrupper på ett vis som är skonsamt och lätt. Ibland inkluderar man även lättare stretching i denna kategori. Specifik uppvärmning innebär istället att man värmer upp med den rörelse man tänkt utföra fast antingen med lättare motstånd eller i en mer långsam och kontrollerad rörelse.

Vad är skillnaden mellan specifik och allmän uppvärmning?

Syfte och frågeställningar Syftet med denna studie var att utvärdera om det finns en skillnad mellan specifika uppvärmningar (samma övning som ska utföras fast med mindre belastning) jämfört med kombinerad generell (aerob) och specifik uppvärmning på maxprestation vid 1RM i knäböj i Smithmaskin.

Vad är skillnaden mellan specifika och generella uppvärmningsövningar?

Vad är syftet med Rörlighetsträning?

I begreppet ”rörlighetsträning” brukar alla former av töjningsövningar ingå, där man antingen arbetar statiskt eller dynamiskt med muskeln för att försätta den i ytterlägen och därmed öka rörligheten.

Share this post