Trendig

Vilka mal kan man ha med traning?

Vilka mål kan man ha med träning?

Börja med att sätta upp ett långsiktigt mål, var vill du vara om ett år? För att det inte ska kännas allt för avlägset så är det bra att ha delmål. – Om du till exempel vill springa Vårruset om ett år så kan ett delmål vara att du om fyra månader ska kunna jogga en kilometer utan att stanna.

Vad är långsiktiga mål?

Långsiktiga och kortsiktiga mål Mål bör formuleras både på kort och lång sikt. En del prestationer ligger nära i tiden, medan andra ligger längre fram. Detta behöver inte betyda att det ena målet är viktigare än det andra.

Vad är mål med styrketräning?

När det gäller styrketräning bör du sätta upp styrkemål, inget annat. Detta även om du har som mål att bli snygg och egentligen inte bryr dig ett dyft om hur mycket du kan lyfta. Det är nämligen så att utseende till stor del följer prestation. Ökar du i styrka i knäböj och marklyft kommer du få en finare rumpa.

Hur sätter man träningsmål?

Att tänka på när du sätter träningsmål Hitta det du motiveras av och vill göra. – Planera in träningspassen lika noggrant som du gör med arbete och hämtning på förskolan. Då ökar chansen att de faktiskt blir av. – Bestäm ett realistiskt antal pass som du vill genomföra den kommande veckan och se resten som en bonus.

Vad är ett träningsmål?

Det är omöjligt att veta hur du ska börja och vilken väg du ska ta, om du inte vet vad du vill uppnå. Motivation handlar om vilka faktorer som väcker, formar och riktar vårt beteende mot olika mål. Skriv ett ”recept” med det du behöver för att nå ditt träningsmål.

Hur når man sina träningsmål?

8 tips för att snabbare nå sitt träningsmål

  1. #1 En stark vilja: Du måste vilja det.
  2. #2 Tro: Du måste tro på dig själv och ditt mål.
  3. #3 Du behöver hålla dina tankar positiva.
  4. #4 Du behöver inrikta dina kunskaper mot ditt mål.
  5. #5 Du behöver tänka och fantisera kring ditt mål.
  6. #6 Organisera din planering och utveckling.

Share this post