Rekommendationer

Hur paverkar traning ens sociala halsa?

Hur påverkar träning ens sociala hälsa?

Träningen förbättrar livskvalitet och stresshantering, stärker självuppfattning och social kompetens. Dessutom minskar fysisk aktivitet oro hos personer som lider av oro- och stressrelaterad sjukdom. I forskningen undersöks oftast effekten av konditionsinriktad fysisk aktivitet.

Hur kan fysisk aktivitet träning ses som något socialt?

Vår studie har bekräftat att träning i allra högsta grad är ett socialt fenomen. Träning handlar om så mycket mer än att bara träna sin kropp för att bli fysiskt starkare då huruvida vi tränar eller inte påverkar hur vi uppfattas av både oss själva och andra. Träningstrenden kan upplevas som stressande och kravfylld.

Varför är träning viktig för hälsa?

När du rör på dig regelbundet minskar risken att bli sjuk i till exempel några av de här sjukdomarna: Hjärt-kärlsjukdomar, till exempel högt blodtryck, kärlkramp, hjärtinfarkt och stroke. Metabola sjukdomar, till exempel diabetes typ 2 och fetma. Cancer, till exempel tjocktarmscancer och bröstcancer.

Vilka faktorer är det som påverkar den sociala hälsan?

Sociala relationer kan påverka din psykiska hälsa

  • Nära relationer. Att ha sociala kontakter, träffa familj och vänner är positivt för den psykiska hälsan.
  • Sexuella relationer. Sexuella relationer kan påverka den psykiska hälsan.
  • Att kunna vara sig själv.
  • Självständighet och trygghet.
  • Att tro på sig själv och sin förmåga.

Vilken bild ger samhället av motion och träning?

Då alltfler spenderar sin fritid på ett gym och andra träningsanläggningar infinner sig en press från samhällets yttre omständigheter och individens vilja att passa in. Detta för att ta del av utvecklingen då träning används för att förbättra hälsan både fysiskt och psykiskt.

På vilket sätt kan motion motverka åldersrelaterade sjukdomar?

Träning ger skydd mot åldersinflammation och metabola syndromet. Äldre och träning Nya rön visar att kronisk inflammation i blodomloppet hos äldre är vanligt och kan bidra till såväl diabetes som hjärt-och kärlsjukdom. Fysisk träning är en viktig faktor för att motverka detta förlopp och främja ett hälsosamt åldrande.

Share this post