Ny

Vad ar PVC duk?

Vad är PVC duk?

Polyvinylklorid, förkortat till PVC, är en termoplastisk polymer och den tredje största av de vanligaste plastsorterna, som tillsammans med polyeten (PE), polypropen (PP) och polystyren (PS) kallas volymplaster eller basplaster.

Vilka produkter innehåller PVC?

Polyvinylklorid (PVC) Mjukgjord PVC, alltså när man tillsatt mjukgörare i plasten, används till exempel i slangar, golv, höljen till elektriska kablar, tryck på kläder, i regnkläder, skor, väskor och bälten samt i mjuka plastleksaker och i sjukvårdsmaterial som stomi- och blodpåsar.

Vad är största problemet med PVC?

Vid förbränning av PVC-plast avges farliga kemikalier, saltsyra och dioxiner till exempel. PVC finns i många produkter, exempelvis i plastgolv och elkablar. Många kommuner har infört totalstopp för PVC-golv i daghem och institutioner. Naturskyddsföreningens råd är att undvika PVC helt.

Vad innehåller PVC plast?

PVC är ett material från 1930-talet Plasten PVC består av själva PVC-molekylen samt några tillsatser som till exempel gör plasten mjuk eller tålig vid högre temperaturer. Råvarorna till PVC är natriumklorid (vanligt salt) och olja eller naturgas.

Vad används PVC plast till?

Plasten PVC gör stor samhällsnytta PVC har unika egenskaper. Det gör att materialet kan användas inom vitt skilda användningsområden, från extremt mjuka produkter som slangar och blodpåsar inom sjukvården till hårda produkter som vatten- och avloppsrör. Plasten PVC började användas redan på 30-talet.

Vilka nackdelar finns det med PVC användning?

Ett övergripande råd är att undvika PVC-plast. PVC ger miljöproblem under såväl tillverkning, användning som destruktion. Problemen vid användningen hänger framför allt ihop med mjukgörare som används för att göra plasten böjlig.

PVC-duk – stark, flexibel & mångsidig PVC är ett starkt material med låg värmekonduktivitet och är ett utmärkt material för hamnkapell, bomkapell och båtöverdrag eller för att täcka pooler etc. Våra PVC-dukar är tåliga mot väder, slitage och blekning och lämpar sig väl till marina användningsområden.

Vad är PVC tyg?

Share this post