Blogga

Hur langt hinner man vandra pa en dag?

Hur långt hinner man vandra på en dag?

En normal vandringsdag tar 6-8 timmar och då tar man sig ungefär 2 mil i den takt som jag och de flesta andra vandrar inräknat lunch och kaffepaus.

Hur lång tid tar det att gå John Bauer leden?

Då fick vi mer energi och kunde fortsätta färden mot Gränna. Tanken var att gå från IKHP till Gränna, alltså hem till mig och strunta i dem sista kilometrarna upp på Grännaberget. Vi hade också tänkt att klara av det på ungefär tio timmar (plus/minus).

Hur långt går man normalt på en dag?

På Tappa har vi som regel en steglängd på 0,7 meter per steg. Det motsvarar ca 7 kilometer under en dag och är en genomsnittlig steglängd. Ditt tempo kan också påverka, och speciellt om du joggar din vanliga runda. Du kan då uppleva att du får färre steg än om du går, även fast det är samma distans.

Det är väldigt lätt att överskatta sin egen förmåga och det är många saker som spelar in hur långt man orkar gå på en dag. Om du håller ett tempo på 3 kilometer i timmen och vandrar 8 aktiva timmar så vandrar du 2,5 mil på en dag.

Hur länge orkar man vandra?

Hur lång tid tar det att vandra 15 km?

En genomsnittlig vandrare i hyfsad form kan vandra ungefär 5 km i timmen när han eller hon går i måttligt tempo. Börja med en 2-3 timmars vandring (10 km) på jämn mark och planera in många pauser. Naturligtvis finns det många andra faktorer som du måste ta hänsyn till.

Hur mycket orkar man bära på fjällvandring?

En tumregel som är riktigt bra är att du klarar av att bära upp till en tredjedel av din egen vikt. Men optimalt är att packningen inte väger mer än en fjärdedel av din vikt. Givetvis inget som är hugget i sten, men något riktmärke att utgå ifrån. Ofta brukar en packning för 1-2 veckors vandring väga ca 20kg.

Hur fort går man 10 km?

De flesta vandrare genomför en 10 km-promenad på från 90 minuter upp till två timmar. Här är ett träningsschema för att ta dig från soffan till mållinjen med bra känsla.

Share this post