Rekommendationer

Varfor motionera mera?

Varför motionera mera?

Det finns vetenskapliga rön, bland annat från Sahlgrenska akademin i Göteborg, som visar att det räcker att motionera en minut om dagen för att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Det är den som rör sig allra minst som gör de största hälsovinsterna genom att bli mer aktiv.

Hur mycket ska man motionera i veckan?

Rekommendationer för vuxna 18–64 år Vuxna bör varje vecka vara fysiskt aktiva på måttlig intensitet i minst 150–300 minuter eller minst 75–150 minuter av fysisk aktivitet på hög intensitet, eller en likvärdig kombination av måttlig och hög intensitet.

Varför behöver du få upp pulsen träna ett par gånger i veckan?

Joggar eller går i rask takt flera gånger i veckan. Hjärtmuskeln blir då starkare, blodkärlen vidgas och risken för blodpropp minskar. Blodsockerkontroll och blodfettsvärden förbättras och risken för viktuppgång minskar liksom risken att drabbas av tidig hjärt-kärlsjukdom, hjärtinfarkt och slaganfall.

Vad är att motionera?

Springa eller styrketräna på gym? Vilken träningsform du väljer och hur hårt du vill (och behöver) träna är mycket individuellt. Det flesta av oss mår bra av att röra sig 30-60 minuter varje dag. Då räknas både vardagsmotion och mer ansträngande fysisk aktivitet in.

Varför bör man motionera?

Varför man bör motionera. För att människan ska kunna fungera på allra bästa sätt och må bra så behöver man motion. Har man barn då är det också viktigt att man motionerar och man behöver ett par gånger per vecka lite ledigt hemifrån för att ägna sig åt träning.

Vad kan motion göra för att minska stress?

Motion kan minska stress. Motion kan få dig att känna dig bättre på olika sätt, både mentalt och fysiskt. Det kan ge dig energi och styrka för din nya vardag med stomi. En aktiv livsstil betyder ett starkare hjärta, bättre blodcirkulation och bättre lungfunktion, vilket underlättar läkning.

Vad är motion och idrottsträning?

Motion och idrottsträning har dokumenterat god effekt ur hälsosynpunkt. Mindre känt är att vardaglig fysisk aktivitet i form av hushållsarbete, lek och omhändertagande av barn, transport i form av cykling och promenad, hobbyverksamhet samt yrkesarbete kan vara nog så viktig för hälsan.

Share this post