Ny

Vilken storlek tennisracket?

Vilken storlek tennisracket?

Välj rätt greppstorlek på ditt tennisracket

Europa USA
Dam/mindre 2 4 – 1/4
Herr/normal 3 4 – 3/8
Stora händer 4 4 – 1/2

Vad kostar ett tennisracket?

För att spela tennis behöver du ett tennisracket, men den goda nyheten är att det prismässigt finns tennisracket i alla prisklasser. Generellt kan man säga att ett tennisracket kostar mellan 300kr till över 2000kr för de bästa racketarna.

Vilken storlek tennisracket barn?

Välj rätt storlek på tennisracket för barn och juniorer.

Spelarens ålder Tum (längd på tennisracket)
8-11 år 26
7-9 år 25
6-8 år 23
5-7 år 21

Hur hårt ska man stränga?

Proffsen strängar allt mellan 12-34 Kg, men de flesta ligger mellan 20-25 Kg. De spelar ofta med modifierade, något tyngre racketar än de som säljs i shoparna. Hårt = strängbädden flexar inte så mycket. Detta ger bra kontroll men inte så mycket fart.

Vad kostar ett bra tennisracket?

Tour 100 t, Prince, rek. pris 1 700 kr. Det här ett riktigt bra racket, för dig som är skolad nog att hantera det. Det är nämligen hyfsat svårspelat, då träffbilden i racket är ganska liten, så det krävs att du är en något mer avancerad spelare för att få rena och stenhårda träffar.

Hur ofta ska man byta tennisracket?

För nybörjare kommer en racket vanligtvis att hålla i 1-2 år. Detta beror på att när ditt spel utvecklas, vill du generellt ha en racket som väger mer och har en mindre sweet spot. Med andra ord har detta att göra med din spelstil och erfarenhet snarare än att det är sönder eller har blivit dåligt.

Var köpa tennisracket?

Läs gärna vår guide eller kontakta oss om du är osäker. Vi marknadsför tennisracket från varumärken som ex. Wilson, Babolat, Head, Prince, Yonex och Dunlop. Här kan du köpa tennisracket som passar motionärer, elitspelare, barn och juniorer.

Hur ofta stränga om racket?

Det finns en bra tumregel när det kommer till att stränga om ditt tennisracket. Under ett år bör du stränga om ditt racket det antal gånger du spelar på en vecka. Så om du spelar fyra gånger i veckan, då bör du stränga om racket fyra gånger per år.

Share this post