Frågor

Nar splittras en aktie?

När splittras en aktie?

Att göra en split kallas det när man delar upp en aktie i flera. Det kan man göra när en aktie har fått så pass hög kurs att den blir svår att handla med.

Vad innebär aktiesplit 4 1?

Vid Investors årsstämma den 5 maj 2021 beslutades om en uppdelning av bolagets aktier (s.k. aktiesplit) varigenom varje aktie, oavsett serie, delas upp på fyra aktier av samma serie. Styrelsen beslutade att avstämningsdag för genomförande av aktiespliten ska vara den 20 maj 2021.

Hur ofta delar Investor utdelning?

Bolaget har delat ut varje år sedan 1975 och har höjt utdelningen varje år sedan 2008. Utdelningarna har höjts eller hållits på samma nivå som föregående år varje år sedan 2002, bortsett från just under finanskrisens 2008 då utdelningen tillfälligt sänktes något.

När delar Investor ut?

Förutsatt att utdelningsförslaget godkänns av årsstämman beräknas utdelningen betalas ut i två utbetalningar, 3,00 kronor med avstämningsdag den 5 maj 2022 och 1,00 kronor med avstämningsdag den 7 november 2022.

Vad menas med inlösen av aktier?

Split med obligatorisk inlösen innebär att en aktie delas upp i två (eller flera) aktier varpå en av aktierna automatiskt löses in mot ett bestämt belopp. Inlösen med inlösenrätter fungerar på så vis att aktieägarna får ett antal inlösenrätter tilldelade.

Varför gör man en omvänd split?

Antalet aktier i ett bolag minskar och får därför också en högre kurs. En omvänd split 1:10 innebär att tio gamla aktier blir en ny. Om aktien kostade 20 kronor innan spliten kostar den nu 200 kronor. Det totala värdet på aktierna är alltså detsamma, endast antalet aktier förändras.

Hur många split har Investor gjort?

Split 4:1 2021 Den 19 maj 2021 genomfördes en split som innebar att varje aktie av serie A och B delades upp i fyra aktier av motsvarande slag. På grund av detta ändrades också det nominella beloppet per aktie från 6 kronor och 25 öre till 1.5625 krona.

Hur ofta får man utdelning på aktier?

En aktieutdelning är oftast en kontant utbetalning till bolagets aktieägare och görs normalt en gång per år men det finns inget hinder för ett bolag att göra fler utdelningar.

Hur ofta delar Investor ut?

Share this post