Blogga

Vilka ovningar tranar Lats?

Vilka övningar tränar Lats?

I lats tränar du främst de muskler som rör övre ryggen och skulderbladen samt axlar och armmuskler. Även bröstmusklerna aktiveras. Det finns många tekniker och varianter av lats som är mer eller mindre tuffa.

Vilka muskelgrupper tränar latsdrag?

Förenklat kan du säga att dina latsdrag muskler du tränar är övre ryggen och dina biceps. Mer detaljerat aktiveras följande muskler vid lastdrag: Latissimus dorsi – Också känt som “Vingarna” eller “Lats”.

Hur man gör latsdrag?

Greppa en stång med pronerat grepp (handflatorna bort från dig), lite bredare än axelbrett. Sätt dig med låren under benstödet, brösta upp dig och titta svagt uppåt. Andas in och dra stången mot dig. Dra ned stången tills den är under din haka eller vidrör övre delen av ditt bröst.

Latsdrag – muskler att träna I lats tränar du främst de muskler som rör övre ryggen och skulderbladen samt axlar och armmuskler. Även bröstmusklerna aktiveras. Det finns många tekniker och varianter av lats som är mer eller mindre tuffa.

Hur man tränar vingarna?

När ryggen liknar ett “V” så har man en välutvecklad Latissimus Dorsi….Såhär utför du rodd med skivstång:

  1. Lyft upp en stång och stall dig i en axelbredd position.
  2. Fäll fram överkroppen och ha lite lätt böjda ben. Sträva efter att hålla en rak rygg.
  3. Dra nu skivstången upp till naveln genom att pressa bak armbågarna.

Vilken övning aktiverar latissimus dorsi mest?

Marklyft Marklyft är inte bara en heltäckande och en av de bästa övningarna för ryggen, utan det är också en av de bästa övningarna för både styrka och explosivitet. Detta är dock samtidigt en mycket påfrestande övning som ställer höga krav inte bara på muskulaturen utan även på det centrala nervsystemet.

Hur träna nedre delen av ryggen?

Gör så här: Stå på alla fyra med knän och händer höftbrett isär. Tänk att du drar naveln in mot magen för att krumma ryggen upp mot taket men det är ryggslutet som ska höjas mest och styra rörelsen. Sänk sedan ryggslutet, svanka och låt magens nedre del vara närmast golvet.

Vilka muskler tränas vid sittande rodd?

Sittande kabelrodd tränar framförallt

  1. Ryggen. Latissimus dorsi. Rhomboideus. Trapezius mellersta och nedre delar. Erector spinae.
  2. Biceps.

Hur man tränar biceps?

Stå med hantlarna i händerna cirka höftbrett med helt raka armar och tummarna vända framåt. Curla upp hantlarna mot axlarna och vrid samtidigt in handen så att handflatan är vänd mot dig när du når toppen. Sänk dem sedan igen med kontroll.

Hur tränar man rygg på gymmet?

Ryggövningar | Topp-9 bästa ryggövningarna

  1. Skivstångsrodd. Skivstångsrodd är en av de bästa ryggövningarna.
  2. Latsdrag. Latsdrag är en bra och effektiv ryggövning som liknar chins i sin rörelsebana.
  3. Chins / Pull ups.
  4. Sittande kabelrodd.
  5. Hantelrodd.
  6. Omvända flyes.
  7. Rygglyft.
  8. Latsdrag med smalt grepp.

Hur gör man Skivstångsrodd?

Börja med att föra isär och sedan föra ihop skulderbladen medan dina armar nästan är helt raka. Som med alla rörelser gör det så kontrollerat det bara går. Dra sedan upp stången mot magen och höften och se samtidigt till att armbågarna inte sticker iväg mot sidan utan håll dem intill kroppen.

Vilken övning är bäst för ryggen?

Skivstångsrodd är en av de bästa ryggövningarna. I denna ryggövning aktiverar du ryggens alla muskler effektivt, skonsamt och i en naturlig rörelsebana. Stångrodd är även ett bra komplement till dragövningar som exempelvis marklyft och chins.

Hur tränar man ryggmusklerna hemma?

Ryggövningar att träna hemma

  1. Mountainclimber. Tuff helkroppsövning som ger rejäl bränning i magmusklerna.
  2. Superman. En bra helkroppsövning som ger extra träning mot rumpa, rygg, mage och lår.
  3. Rumplyft.
  4. Hantelrodd.
  5. Omvända flyes.
  6. Chins.
  7. Rygglyft (liggandes)
  8. Stående rodd (gummiband)

Hur får man en bred rygg?

Har du ont om tid så räcker det faktiskt väldigt bra med endast marklyft och chins eller latsdrag för att bygga en stark och stor rygg, men vill du verkligen göra din hemläxa så slänger du med ett horisontellt drag också. Det vill säga en övning där du drar armen vinkelrätt mot kroppen.

Share this post