Populära

Hur lange ska man vanta pa budgivning?

Hur länge ska man vänta på budgivning?

Vanligtvis finns ingen deadline i en budgivning. Det är upp till budgivarna och spekulanterna hur lång tid budgivningsprocessen skall pågå. Om det går för långsamt i budgivningen kan däremot mäklaren och säljaren komma överens om att sätta en deadline i budgivningen.

När kan man lägga bud?

1) Lägg ett bud innan budgivning Här finns såklart en risk att säljaren vill chansa och se vad en budgivning skulle ge. Det kan vara bra att lägga budet med en tidsbegränsning som till exempel betänketid på den dag, för att lägga lite press på säljaren att bestämma sig.

Om budgivaren istället helt drar sig ur / hoppar av budgivningen innebär det att budgivaren inte längre vill köpa bostaden, oavsett pris, och att den budgivarens bud inte längre har någon substans. När en budgivare drar sig ur får man helt enkelt fortsätta budgivningen med de budgivare som finns kvar.

Säljaren, inte mäklaren, bestämmer hur länge en budgivning ska pågå och vem som får köpa bostaden. Det är inte säkert att säljaren väljer den som lagt det högsta budet. Det kan finnas andra faktorer som spelar in.

Kan mäklare neka bud?

En fastighetsmäklare kan inte ge några löften till någon om att få köpa utan ska göra klart för spekulanterna att det är säljaren som bestämmer. Till vem man säljer, till vilket pris och när man gör det. Mäklaren får dock ge säljaren sakliga råd i valet av köpare.

Varför lägga dolt bud?

Ett dolt bud innebär att en köpare lägger ett bud på en fastighet eller bostadsrätt med villkoret att budet ska vara hemligt för övriga spekulanter och budgivare. Detta gör att andra köpare inte får var med i budgivningen på lika villkor, vilket upplevs som mycket orättvist.

När kommer buden?

Eftersom bud inte är bindande är budgivningen inte över förrän köpekontraktet signerats av både köpare och säljare. Kommer det in ytterligare bud innan kontraktet är påskrivet har mäklaren en skyldighet att framföra budet till säljaren och säljaren är fri att anta eller avfärda budet.

Kan man buda på kvällen?

Sista budet för dagen – se alltid till att ha det vinnande budet för kvällen/natten. Fördelar – det hindrar de andra budgivarna från att bli för emotionellt fästa vid objektet och därmed inte lika villiga att buda högt.

Share this post