Rekommendationer

Hur Trar man en symaskin?

Hur Trår man en symaskin?

Trä symaskinen

  1. Trä symaskinen.
  2. Glöm inte sätta på trådrullestoppet.
  3. Trä sytråden runt spolens spänningslist som är markerad med nummer ett.
  4. Håll i tråden och dra ner den i höger kanal som är markerad med nummer två.
  5. Dra tråden runt trådledarplattan som är markerad med nummer tre.

Vilken tråd till symaskin?

Polyester-sytråd är en sann multitalang och kan användas till alla tyger och sömmar. Tråden är mer slitstark än bomullstråd och kan användas till alla symaskiner. Sytråd av bomull är också mångsidigt användbart. Bomullstråd har den fördelen att den vid färgning antar färgen, i motsats till polyestertråd.

Varför trasslar sig undertråden?

Om undertråden kommer upp på ovansidan av tyget är övertråden för hårt spänd – lossa på spänningen. Om övertråden dras ner, och det bildas öglor, på undersidan av tyget är den för lös – öka på spänningen. Om spänningen inte alls stämmer- kontrollera att Du trätt rätt.

Vad är en Övermatare?

En övermatare är en manick som är precis vad det låter som, en apparat som hjälper till att mata fram det övre tyglagret, så att båda lagren matas jämnt. Det kan vara väldigt behjälpligt när man syr i trikå, men används framför allt vid quiltning när man har tjocka lager med både tyger och vadd.

Vad används symaskinen till?

En symaskin är en maskin som används för att maskinellt utföra sömnad för att sammanfoga tyger.

Vilken sytråd?

Vad används pressarfoten till?

Pressarfoten ger ett jämnt tryck på tyget när du syr. Använd en pressarfot som är lämplig för vald söm. Pressarfoten sätts fast på pressarfotshållaren. Sänk ned knapphålsfotspaken när du syr knapphål och tråckelstygn eller vid lagning.

Hur man trär en symaskin Bernina?

På maskiner i 8-serien Den automatiska nålträdaren kan inte användas när du använder en tjockare tråd som övertråd eller när du använder tvillingnålen. När du börjar trä tråden visas ett fönster på skärmen med ikonen ”Manuell trädning” som du måste trycka på.

Share this post