Populära

Varfor later cykeln nar jag trampar?

Varför låter cykeln när jag trampar?

Tecken på att du bör smörja ditt vevlager Noterar du att oljudet kommer från cykelns vevparti, kan detta vara ett tecken på att vevlagret behöver smörjas in. Skulle det vara så att oljudet även ackompanjeras av ett glappande vevparti, kan det vara så att lagret istället behöver bytas ut.

Varför går det att snurra på pedalerna på en cykel?

Det är den prylen som fäster fast kugghjulen bak och som ser till att du kan rulla utan att trampa och även ger grepp när du ska börja trampa. Dvs troligtvis har det inte med själva pedalerna att göra. Man behöver ett speciellt verktyg för att ta bort kugghjulen för att komma åt bodyn.

Varför hackar cykelkedjan?

En möjlig orsak till att du upplever problem i samband med växlingen, är att det är någonting fel på kedjeföraren. Det kan exempelvis vara så att den har fått sig en smäll och därför inte för in kedjan på rätt drev. Å andra sidan kan det vara så pass enkelt att du använt en för tjock olja.

Vilket fett cykel?

Syntetiskt smörjfett med mycket låg friktionskoefficient och exceptionell värmestabilitet, avsett för styrlager, hjulnav, vevlager, lager och pedaler.

Varför hoppar kedjan mellan växlar?

Lösning: Ofta beror det på att vajrar och höljen har satt sig, vilket de alltid gör på en ny cykel. Då gäller det att justera vajerspänningen. Problem: Den växlar bra mellan de olika dreven i kassetten men kedjan hoppar av kassetten uppåt eller neråt. Lösning: Ändlägena för bakväxeln måste justeras.

Vad ska jag smörja cykelkedjan med?

Så här smörjer du din cykelkedja:

  1. Tvätta och rengör kedjan grundligt för att få bort gammal smuts och oljerester.
  2. Smörj på kedjeoljan på innersidan av kedjan medan du vevar runt den.
  3. Låt det sitta i 5-10 minuter så oljan kan tränga in överallt.
  4. Torka bort överflödig olja med en torr och ren trasa.

Vad kan man smörja cykelkedjan med?

En olja som vi starkt kan rekommendera är den keramiska oljan C3 från Muc-Off. En olja som minskar friktionen mellan kedja och drev och därigenom förbättrar din prestanda med upp till 10 gånger mer än en traditionell olja.

https://www.youtube.com/watch?v=U5C2VybYlTw

Share this post