Ny

Vilket Traningsband ska man ha?

Vilket Träningsband ska man ha?

Om du vill träna hela kroppen bör du köpa både korta och långa gummiband. De korta gummibanden är främst bra för rumpa och lår medan de längre fungerar för övriga muskler och stretching. Se till att även köpa gummiband med olika motstånd eftersom du är olika stark i olika övningar.

Här kan du läser mer om vilken form av styrketräning som de olika banden lämpar sig bäst för.

  • Flexband: Rygg, bröst, nacke, axlar och armar.
  • Mini Bands: Lår- och rumpa.
  • Power Bands: Crossfit, chin- och pull-ups samt andra styrkeövningar.
  • Gummiband med handtag: Rygg, bröst, nacke, axlar och armar.

Var köper man gummiband för träning?

Träningsband & Gummiband – Köp online hos Intersport.

Hur använder man Flexband?

Ett flexband kommer i en hårdhet där du enkelt varierar motståndet genom att hålla i bandet på olika ställen. Ett kort avstånd ger ett hårt motstånd och ett långt avstånd ett lättare motstånd. Precis som med miniband kan du använda flexbandet till många olika övningar för hela kroppen.

Hur effektivt är träningsband?

I och med att du använder ett träningsband är du 100 % säker på att du kan bibehålla ett motstånd genom alla dina övningar. Dessutom kommer du att utmana alla dina muskler för att behålla stabiliteten i samband med att hålla bandet spänt maximalt.

Vilka gummiband är bäst? Om du vill träna hela kroppen bör du köpa både korta och långa gummiband. De korta gummibanden är främst bra för rumpa och lår medan de längre fungerar för övriga muskler och stretching. Se till att även köpa gummiband med olika motstånd eftersom du är olika stark i olika övningar.

Är det bra att träna med gummiband?

Träna med gummiband är skonsam träning för kroppen då du inte gör några snabba ryck eller rörelser utan har motstånd i hela rörelsen. Träning med gummiband kan vara bra rehab-träning – just eftersom det är så skonsamt. Dessutom går det lätt att öka på och anpassa motstånd eftersom.

Share this post