Blogga

Varfor kan jag inte koppla min iPhone till bilen?

Varför kan jag inte koppla min iPhone till bilen?

Starta om enheten. Gå till Inställningar > Bluetooth och stäng av Bluetooth. Vänta 5 sekunder och aktivera sedan Bluetooth igen. Läs mer i handboken som medföljde bilen om du behöver mer information om hur du ansluter med en Bluetooth-enhet.

Hur kopplar man sin iPhone till bilen?

Koppla telefonen Aktivera Bluetooth i din telefon. För att ansluta bilen till internet via telefonens Bluetooth säkerställ att din telefon stödjer internetdelning och att funktionen är aktiverad. Funktionen kallas ”internetdelning” i iPhone och ”personlig hotspot” på Android-telefoner.

Hur får jag igång CarPlay?

När du kopplar in din iPhone eller Androidtelefon till bilen med sladd går den in i CarPlay- eller Android Auto-läge. Då kan en del – inte alla – appar visas direkt i bilens skärm och mobilskärmen stängs av. Vilka appar som kan användas i bilens skärm varierar mellan systemen.

Hur uppdaterar man Apple CarPlay?

Gå till Inställningar > Allmänt och tryck sedan på CarPlay. Välj bilen. Tryck sedan på Anpassa.

Vilka bilar har trådlös CarPlay?

Genom en en USB-brygga som du kopplar upp din iPhone till blir CarPlay trådlöst i bilar som inte annars stödjer det. Priset är 1995 kronor och går att köpa via Eftermontering.se. De bilmodeller som stöds är bilar som har CarPlay inbyggt från början från Volvo, VW, Audi, Skoda, BMW, Seat, Porsche och Mercedes.

Hur kopplar jag mobilen till bilen?

Parkoppla via telefonen

  1. Kontrollera att bilen är synlig och klar att parkopplas.
  2. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  3. Tryck på Anslutna enheter. Om Bluetooth visas trycker du på det.
  4. Tryck på Parkoppla en ny enhet. bilens namn.

Kan man eftermontera Apple CarPlay?

CarPlay fungerar med utvalda iOS-enheter. Om bilen inte redan har stöd för CarPlay så är det möjligt att installera i efterhand. Kontakta en Volvoåterförsäljare för att installera CarPlay. Information om vilka appar som stödjs och vilka iOS-enheter som är kompatibla finns på Apples hemsida: www.apple.com/ios/carplay/.

Får inte igång Apple CarPlay?

Vid problem med CarPlay, koppla ifrån iOS-enheten från USB-porten och anslut igen. Testa annars att på enheten stänga den app som inte fungerar och sedan starta appen igen, eller pröva att stänga alla appar och starta om enheten.

Varför fungerar inte Apple CarPlay?

Har min Volvo CarPlay?

Om bilen inte redan är utrustad med Apple CarPlay så är det möjligt att installera i efterhand. Kontakta en Volvoåterförsäljare för att installera Apple CarPlay. Information om vilka appar som stödjs och vilka telefoner som är kompatibla finns på Apples hemsida: www.apple.com/ios/carplay/.

Share this post