Ny

Vad hander om man tvattar klader som ska kemtvattas?

Vad händer om man tvättar kläder som ska kemtvättas?

Tack vare innovationer och utveckling inom tvätteknologi och tvättmedel, så är det nu möjligt att använda skonsammare tvättprogram och lägre temperaturer för att tvätta även vissa plagg med tvättrådet ”Endast kemtvätt” i tvättmaskin, utan att förstöra dem.

Varför ska man titta efter skötselråden i kläderna redan när man köper dem?

Redan när du köper kläder kan du tänka på att det är bra om de är lättskötta. Det är därför bra att titta redan när du köper dem om de till exempel ska kemtvättas. Kemtvätt är varken bra för din ekonomi eller miljön, dessutom tar det tid. Välj därför hellre kläder som du kan tvätta själv hemma.

Vad kostar det att lämna in en jacka på kemtvätt?

Priser kemtvätt

Blus, fr. 125 kr
Jacka, fr. 175 kr
Jacka, tjock 3/4, fr. 290 kr
Kappa/rock, fr. 290 kr
Kavaj, fr. 150 kr

Kan man Kemtvätta själv?

Plagget som ska tvättas hängs in i maskinen och förses med några tyngder som ska hjälpa till att släta ut skrynklor. Sedan placeras en kemikaliekapsel i maskinen som efter tio minuter har gjort sitt jobb. I tvättproceduren sprejas plagget med innehållet i kapseln samtidig som värme och cirkulerande luft tillförs.

Vad händer om man tvättar kläder i 60 grader?

60 grader – Den effektivaste temperaturen att tvätta sängkläder, underkläder och handdukar i är 60 grader. Ju varmare temperatur desto mer bakterier försvinner. Av den anledningen bör du även tvätta alla kläder och tyger som du varit i konkat med efter att du varit sjuk i 60 grader.

Vilket program är handtvätt?

Fintvätt/Ylle/Handtvätt Program anpassat efter finare och handtvättsmärkta material och ylleplagg.

Kan man tvätta handtvätt i 30 grader?

30 grader känns inte så varmt när man stoppar händerna i vattnet. Många ömtåliga textilier tåls inte att tvättas i för varmt vatten. Dessutom betyder onödigt hög temperatur att du förbrukar onödigt mycket energi för att värma upp vattnet.

Vilket program ska man ha på tvättmaskinen?

För att döda de flesta bakterier behövs värme över 60 grader. Vill du vara säker på att tvätten körs i högre temperatur ska du välja 60 grader utan pilsymbol eller allergiprogrammet.

Share this post