Populära

Kan man se gamla domar?

Kan man se gamla domar?

Äldre handlingar som domstolen inte längre har i sina arkiv kan finnas hos Riksarkivet (Riksarkivets hemsida). Äldre handlingar från tingsrätterna i Stockholm och förvaltningsrätten i Stockholm återfinns istället hos Stockholms riksarkiv. Äldre handlingar från Malmö tingsrätt finns på Malmö stadsarkiv.

Hur länge finns man kvar på Mrkoll?

En domstolshandling som avser ett brott med som strängast fängelse i högst 2 år i straffskalan gallras efter att 5 år har passerat. Brottmål som kan leda till strängare straff än 2 års fängelse gallras efter 20 år. Brottmål med livstids fängelse gallras inte. Tvistemål grallras efter 20 år.

Hur hitta gammal dom?

Alla domar är försedda med ett målnummer, och har du detta är det oftast enkelt att hitta domen i fråga. Då behöver du bara uppge numret när du ringer till domstolen, så kan de hitta domen i sitt system. Har du inget målnummer kan du uppge namn och ev.

Hur länge sparas domar hos tingsrätten?

Domar från en domstol lagras i enlighet med andra regler än de uppgifter som finns i belastningsregistret. Dessa uppgifter tas bort efter 3, 5 eller 10 år beroende på brottet.

Kan man se om någon blivit dömd?

Lexbase och MrKoll som tillhandahåller offentliga handlingar och där man kan se om någon har blivit dömd för ett brott.

Hur får man tag på gamla domar?

Om du vill läsa en dom eller beställa handlingar i ett mål ska du kontakta den domstol som har målet. Du har rätt att vara anonym. Du som är part i ett pågående mål behöver inte beställa, du får handlingarna skickade till dig.

Hur kan man se någons dom?

Om du vill läsa en dom eller beställa handlingar i ett mål ska du kontakta den domstol som har målet. Du har rätt att vara anonym. Du som är part i ett pågående mål behöver inte beställa, du får handlingarna skickade till dig. Domstolen gör alltid en sekretessprövning innan en handling lämnas ut.

Hur får man tag i gamla domar?

Domböckerna innehåller domstolarnas protokoll och domar. Här kan man läsa redogörelser för de ärenden som domstolen har tagit upp.

Vart kan man se folks domar?

Lexbase är en webbtjänst som på ett och samma ställe tillgängliggör rättslig information från samtliga svenska domstolar och en rad andra myndigheter.

Hur länge syns en dom på Mrkoll?

Hur länge syns en dom i belastningsregistret?

Den längsta tid en uppgift finns kvar i belastningsregistret är 20 år, med undantag för att fängelsedomar gallras senast 20 år efter frigivning och överlämnade till rättspsykiatrisk vård gallras senast 20 år efter utskrivningen (18§ och 17§).

Share this post