Trendig

Vad ar Spolspanning?

Vad är Spolspänning?

Spolspänning (”nominell spolspänning” eller ”märkspolspänning”): Den spänning som spolen är utformad för att klara. Spolström (”nominell spolström”): Den strömstyrka som flödar genom spolen när rätt spolspänning läggs på.

Hur kopplar man in ett motorskydd?

Koppla tillbaks strömmen, kontrollera att du har 380v (400v) mellan alla ledare (L1-L2, L2-L3, L3-L1) in till motorskyddet….

Hur man kopplar en kontaktor?

Man kan säga att du kopplar styrningen av kontaktorn på samma sätt som en lampa i villan, trycker du på brytaren så drar kontaktorn. Där brukar man ha en manöversäkring. Sen drar man faserna igenom kontaktorn till belysningen.

Hur mäter man en kontaktor?

Ett sätt att bedöma hur nära järnmättning en kontaktor är: Mata spolen med exakt sinusformad spänning (alltså inte spänning från elnätet, utan använd t ex en tongenerator + effektförstärkare), och lägg en lågohmig mätshunt i serie med den för att kunna se strömmens kurvform med oscilloskop.

Hur väljer man motorskydd?

Jämför man standarden mellan dvärgbrytare (MCB) och motorskyddsbrytare (MPCP) kan man se några avgörande skillnader: Motorskyddsbrytare är certifierade under IEC 60947-4, som utgör normstandarden för motorskydd. Eftersom de i grund och botten är effektbrytare, hamnar de också under certifikationen IEC 60947-2.

Hur kopplar man en trefasmotor?

Inkoppling av 3-fas motorer 3-fas enhastighetsmotorer kan kopplas in på två sätt; ”D” och ”Y”. Vid D-kopplad motor: Lika med nätets huvudspänning. Vid Y-kopplad motor: 1/√3 × nätets huvudspänning. Statoruttagen är märkta enligt svensk och internationell standard U, V, W.

Vad har man en kontaktor till?

I dagligt tal avses oftast en elektromekanisk kontaktor där manövrering av till- och frånslag sker med hjälp av en elektriskt driven spole. Förenklat kan man säga att kontaktorn i grunden är en omkopplare för elektrisk kraft på samma sätt som ett relä är en omkopplare för elektrisk signal eller mindre laster.

Hur ser en kontaktor ut?

Kontaktorn manövreras av en styrspänning som antingen bryter eller sluter kretsen. I kontaktorn finns tre slutande kontakter avsedda för trefasbelastning, dessa är märkta 1-2, 3-4 och 5-6. Ovansidans 1, 3 och 5 är också ofta märkta med L1, L2 och L3. Undersidans 2, 4 och 6 kan då vara märkta med T1, T2 och T3.

Hur fungerar ett halvledarrelä?

Ett halvledarrelä eller solid-state-relä (SSR) är en elektronisk brytare som till skillnad från ett elektromekaniskt relä inte har några rörliga delar. Reläet styrs via en styrsignal med låg spänning som är elektriskt isolerad från lasten.

Share this post