Trendig

Vad ska man ha for skor nar man cyklar?

Vad ska man ha för skor när man cyklar?

Det första och viktigaste valet du behöver göra när du köper cykelskor är att välja mellan racerskor eller mountainbikeskor. Det första man generellt kan säga om mountainbikeskor är att de har en kraftigare sula med ett ordentligt mönster undertill samt att vissa modeller har lite mer skydd och vaddering.

Vad ska man ha för cykelkläder?

Cykelkläder för nybörjare – vad behöver man för de första turerna? [nybörjare]

  • Cykelhjälm är ditt skydd.
  • Cykelhjälm för varje budget.
  • Cykelglasögon mot vind, regn, sol och insekter.
  • Linsen gör cykelglasögonen.
  • Utbytbar lins.
  • Cykeltröja och underställl.
  • Underställ håller dig varm och sval!
  • Cykeltröjan har en funktion.

Hur ska en cykelsko sitta?

Tänk på att en cykelsko ska sitta tight på foten, tightare än en vanlig sko eller löparsko, för att undvika att foten rör sig i skon. Eftersom sulan är styv på en kan det upplevas som att skon glappar när man lyfter på hälen, det är för att sulan inte kan böjas i tådelen.

Vad ska man ha under cykelbyxor?

Inga underkläder, alltså. Om du väljer att raka benen eller inte har ingen påverkan på hygien och komfort, men detsamma kan inte sägas om underkläder under cykelbyxorna. Ett par cykelbyxor ska sitta direkt mot huden, utan kallingar eller trosor under.

Hur ska cykelbyxor sitta?

Hur ska de sitta? När du provar cykelbyxor ska du välja en storlek som är åtsittande, men som du ändå kan röra dig bekvämt i. Tyget ska inte röra sig över huden när du trampar, men det ska inte heller snöra av blodflödet till benen. Välj en storlek som sitter åt utan att klämma.

Hur stora ska cykelskor vara?

Exempel: Din fot är 28 cm. Så ska du lägga till 0,5 cm. När du nu har längden på din fot visar tabellen att du ska hitta en sko i storlek 45. Det är helt normalt att cykelskor är 1-2 nummer större än dina vanliga skor.

Hur välja Spinningskor?

  1. Vi rekommenderar att använda ordentliga cykelskor när du kör spinningpass på gymmet.
  2. Både stads- och mountainbikeskor fungerar bra för spinning.
  3. Mountainbikeskor är styvare än citycykelskor och ger därför mer effektiva tramptag men de är också mindre bekväma och något svårare att gå i.

Share this post