Rekommendationer

Hur ofta byta tandstift utombordare?

Hur ofta byta tändstift utombordare?

UTOMBORDARE OCH PROPELLER: Kontrollera att tändstiften inte har kolavlagringar och byt stift i dåligt skick. Hur ofta man ska byta stiften beror på flera faktorer, men ofta håller ett stift för användning under flera år.

Hur mycket drar en 30 hk utombordare?

Vad kostar det?

Toppfart Förbrukning l/h
Båt C 34,5 knop 46,8 liter
Båt D 14,8 knop 19,7 liter
Båt E 39,8 knop 71,8 liter
Båt F 30,2 knop 36,5 liter

Varför dör motorn vid gaspådrag?

Troligtvis är ditt problem att den får för lite soppa, vet ej vad det är för förgasare på dom men prova med att flytta upp nålen ett par steg eller byt munstycket i förgasaren till ett som är lite större….

När ska man byta tändstift båt?

Tändstift – Liten men otroligt viktig detalj för motorns funktion och bränsleförbrukning. Det är en god idé att byta tändstift varje år efter vinterförvaringen. Tändstiftet är en av motorns viktigaste komponenter. Det ser till att luft-/bränsleblandningen antänds och får förbränningsmotorn att fungera.

Hur ser man om tändstiftet är dåligt?

Ta bort och inspektera tändstiften och tändspolarna….7 tecken på ett trasigt tändsystem:

  1. Motorn startar inte.
  2. Instabil tomgång.
  3. Motorn går ryckigt vid acceleration.
  4. Överhettning av motorn.
  5. Poppande ljud i avgasgrenröret eller ljuddämparen.
  6. Ökad bränsleförbrukning.
  7. Den elektriska utrustningen fungerar inte korrekt.

När jag gasar fullt så dör den?

Om det rinner som det ska kan det vara förgasaren som inte ger bensin vilket kan bero på två saker – antingen stopp i förgasaren eller att motorn inte suger som den ska. Det senare kan bero på otäta packningar vid insug och cylinderfot eller att packboxarna vid vevaxeln är otäta.

Vilket tändstift ska jag ha båt?

Kontrollera vilket stift som rekommenderas i motorns instruktionsbok, eller läs av det befintliga tändstiftet. Rekommendationstabeller över NGK:s tändstift hittar ni som pdf här till höger.

Måste man serva båtmotor varje år?

2-taktare som körs på en badbåt klarar sig sannolikt med service vartannat år och med en enklare konservering under mellanåret. Motorer som belastas hårt t. ex. för vattenskidåkning bör servas årligen.

Vad är Fördelarlock?

Fördelaren, precis som namnet föranleder, fördelar tändningen till cylindrarna. Rotorn, vilket man också kan uttyda av namnet, roterar och ”portionerar” ut tändsignalerna till tändkablarna genom fördelarlocket. På grund av rotorns enorma rotation blir fördelarlocket och rotorn slitdelar att byta vid normal service.

Share this post