Blogga

Hur anvander man Skarvklamma?

Hur använder man Skarvklämma?

Med denna klämma behöver du inte klippa eller skala kablarna. Det är oerhört enkelt att koppla lampor parallellt med denna klämma. sticker man lampans kabel. Ett litet tryck med en tång så är det klart.

Hur kopplar man ihop två kablar?

Mycket enkel att använda: Stoppa i de skalade kablar du vill koppla ihop, skruva på klämman så tvinnas kablarna ihop och isoleras på samma gång. Detta är ett prisvärt alternativ till den modell av toppklämma som elektrikerna kallar torix eller tomteluva! Prisvärd toppklämma av hög kvalitet.

Hur man skarvar en sladd?

För att skarva en ojordad kabel kan du använda en ledningsskarv. Principen är densamma för jordad kabel men då finns även en jordledare (gul/grön) som ska vara något längre än de övriga ledarna. Börja med att skala av ytterhöljet på kabeln för att exponera ledarna som finns i kabeln.

Hur funkar skarvhylsa?

Du klämmer ena halvan på skarvhylsan och sedan andra halvan. Man sätter hylsan så att tången klämmer som mest på delen där den avskalade biten av kabeln ligger. Man ser alltså på ”tänderna” på tången åt vilket håll kabelskon ska vara.

Hur sätta fast kabelsko?

För att skydda kabeln är pressningen kritisk. Pressverktyg, kabelsko och kabel måste passa ihop. Med sexkantspressning går det att pressa så att syret inte kommer in och oxiderar kabeln. I filmen nedan visas hur en kabel ska pressas för maximal prestanda och livslängd.

Hur fungerar skarvhylsa?

Praktisk och lättanvänd skarvhylsa som löder, limmar och krymper två kabeländar till en stark, tunn och vattentät kabelskarv. Hylsan har tre ringar, en med blyfritt lödtenn som smälter vid 150 ˚C och två färgade smältringar som gör skarven fukt- och vattentät. Använd lämplig värmepistol.

Hur går det till när man förlägger kablar i havet hur skarvas de samman?

Sjökabeln dras igenom och upp på marken och läggs i en stor slinga runt den betongbrunn där skarvningen med landkabeln ska ske. Detta som en sorts dragavlastning. Nere i brunnen skarvar man fibrerna och tätar alltihop.

Share this post