Ny

Vad ar kontinuitet specialpedagogik?

Vad är kontinuitet specialpedagogik?

Kontinuitet i lärande – oavbrutet sammanhang. Begreppet är komplex och används ofta i flera olika kontexter (Ackesjö, 2016). I denna studien menar man att främja en kontinuitet i lärande vid övergången från förskoleklass till årskurs1 för barn och elever i behov av särskilt stöd.

Vad är bra med att läsa skönlitteratur?

Tre fördelar med att arbeta med skönlitteratur Läsning och strukturerat arbete, med skönlitterära texter i olika genrer, leder till ökad läsförståelse. God läsförståelse är grunden för allt skolarbete. Också förståelse för texters struktur och funktion fördjupas i arbetet med skönlitteratur.

Kan skönlitteraturen lära oss något om hur människor idag och under andra tider levde?

Genom skönlitteratur tar man upp viktiga mänskliga frågor som utvecklar elevernas historiska, humanistiska och samhälleliga förståelse. Här betonas helheter och sammanhang i större utsträckning.

Vad är social kontinuitet?

skollärarna och dels kan de i rollen som medföljande lärare ta med de uppbyggda relationerna mellan förskoleklass och hem när eleverna börjar i skolan. På så sätt beskriver Kallberg att en social trygghet och kontinuitet skapas för så väl elever som vårdnadshavare.

Vad är bra litteratur?

God litteratur är alltid en bra läsupplevelse, fast en bok kan helt klart vara en bra läsupplevelse utan att vara kvalitetslitteratur, precis som en Ameliakrönika eller ett dagstidningsreportage kan vara det. Men man måste prata om kvalitet också. Annars förtvinar litteraturen.

Vad lär man sig av litteratur?

1) ger upplevelser 2) ger kunskap 3) är språkutvecklande 4) utvecklar och stärker den personliga identiteten 5) stärker den kulturella identiteten 6) ger förtrogenhet med kulturarvet 7) ger kunskap om och därmed förståelse/sympati för kulturell mångfald 8) främjar goda läsvanor 9) motverkar odemokratiska värderingar …

Share this post