Rekommendationer

Hur fungerar pension i Danmark?

Hur fungerar pension i Danmark?

Tjänstepension i Danmark heter ”arbejdsmarkedspension” och betalas normalt både av din arbetsgivare och av dig själv via din lön. Alla arbetstagare omfattas inte av arbetsmarknadspension, så det är viktigt att du undersöker vad som står i ditt anställningsavtal.

Hur får jag min pension från Danmark?

Utbetalning av arbejdsmarkedspension när du jobbat i Danmark och bor i Sverige. När du kommer upp i pensionsåldern ska du själv kontakta din danska pensionskassa, eftersom de danska pensionskassorna inte automatiskt får besked om att du har uppnått pensionsåldern.

Hvad er den nye seniorpension?

Ordningen om seniorpension trådte i kraft 1. januar 2020 og afløser det, der før hed seniorførtidspension. Den nye seniorpension er en helbredsbetinget tilbagetrækningsordning, målrettet nedslidte seniorer. Forudsætningen for at kunne få glæde af den nye seniorpension er at:

Kan du få tilkendt seniorpension?

For at få tilkendt seniorpension skal du opfylde en række betingelser: 1 Du har 6 år eller mindre til folkepensionsalderen. 2 Du har arbejdet i mindst 27 timer om ugen i mindst 20 år. Er du ansat i fleksjob, er kravet til antal timer mindre. 3 Din arbejdsevne er væsentligt og varigt nedsat til højest 15 timer om ugen i forhold til dit seneste job.

Hvilke betingelser for at få seniorpension?

Der er nogle betingelser for at få seniorpension: 1 Du kan højest klare 15 timers arbejde om uge: Du skal vurderes til højst at kunne klare 15 timers arbejde om ugen. Du… 2 Du har langvarig tilknytning til arbejdsmarkedet: Du skal have arbejdet i 20-25 år. 3 Du skal vurderes af en læge: Fordi ordningen er en helbredsbetinget ordning, skal du vurderes af en læge. More

Kan en helbredsbetinget seniorpension stå alene?

Den nuværende ordning med en helbredsbetinget seniorpension til nedslidte kan ikke stå alene, mener regeringen. Den vil tirsdag præsentere et udspil om ret til tidligere folkepension for nedslidte personer. 40-årige Jesper Hjorthøy har en nedslidt ryg efter hårdt fysisk arbejde i mere end 20 år.

Share this post