Blogga

Hur bygger man ett kretskort?

Hur bygger man ett kretskort?

Tillverka egna kretskort. Att tillverka kretskort är definitivt något man kan göra själv. Det man behöver är fotokänslig lack, en UV-lampa och en utskrift av kretskortsmönstret på en overheadfilm. Ibland så kan man köpa kretskortsmönster på overheadfilm helt klara.

Vad gör ett kretskort?

Ett kretskort är en bricka i ett isolerande material som inte leder elektricitet. På kortet sätter man elektriska komponenter – små processorer, sensorer, resistorer med mera. Komponenterna binds sen samman med elektriska ledare som för ström mellan dem.

Vad är ett viahål?

Vad menas med ett begravt viahål? Det är ett hål som går mellan ett eller flera innerlager. Borras normalt mekaniskt.

Vilket verktyg använder om du ska löda bort en komponent?

Kontrollera lödningarna och ta eventuellt bort överflödigt tenn. Rester av flussmedel kan tas bort med exempelvis isopropanol.

Vart används kretskort?

Tryckta kretskort används i de flesta elektroniska produkter förutom de allra enklaste. Alternativ till ett kretskort inkluderar ett wire wrap eller en punkt-till-punkt-konstruktion. Kretskort kräver en formgivning för att lägga ut kretsen men tillverkning och montering kan automatiseras.

Vad är kretskort dator?

Moderkortet är en av datorns absolut viktigaste delar. Moderkortet är ett kretskort som sitter i datorn och nästan alla datorns delar sitter anslutna till den. Delarna sätter man in i så kallade I/O-portar (In/Out-portar), och desto fler sådana man har, desto fler grafikkort och ljudkort m.m. kan man installera.

Vad ska man tänka på vid placering av komponenter på ett kretskort?

Om man redan vid placering av komponenter i utvecklingsskedet planerar för detta innebär det att man kan få ett lackat eller ingjutet kretskort till en lägre kostnad och med bra kvalitet. Man bör undvika keramiska ytmonterade komponenter nära brytnabbar och V-cut.

Share this post