Trendig

Vad paverkar var sjalvbild?

Vad påverkar vår självbild?

Självbild – hur du ser på dig själv! Självbilden är lite som en sammanfattning av vem du tycker att du är och den påverkas av MASSOR av grejer; uppväxt, intressen, värderingar, temperament och utbildning är några.

Hur påverkas och formas individens självbild?

Du börjar tänka på vad du tycker är viktigt, vad du gillar och inte gillar, vad du står för, och så vidare. Du utvecklar alltså en självbild – hur du ser på dig själv – och det är genom den som du bygger din identitet. Självbilden formas också av hur du blir behandlad av andra människor.

Hur ser vi på oss själva?

Självbilden är en sammanfattning av vem du tycker att du är. Den kan påverkas av uppväxt, värderingar, intressen, temperament och utbildning. Den bild du har av dig själv påverkar hur du talar, vad du säger och hur du lyssnar – men också hur du tror att andra uppfattar dig.

På vilket sätt påverkar detta min verklighetsuppfattning och självbild?

Verklighetsuppfattningen innefattar självbild, perception och varseblivning (till exempel illusioner, hallucinationer), kausalitet (samband mellan två händelser), deterministiska uppfattningar (den fria viljan kontra att någons vilja är styrd) och finalitet (syftet och ändamålet med händelser och handlingar).

Hur beskriver man sin självbild?

Självbilden sammanfattar vem du tycker att du är. Det kan till exempel bero på uppväxt, intressen, värderingar, temperament och utbildning. Självbilden påverkar hur du talar, vad du säger och hur du lyssnar. Den handlar också om hur du tror att du uppfattas av andra.

Hur formar vi vår identitet?

En människas identitet formas under hela livet utifrån både saker vi kan och inte kan påverka. En individ skapar sin identitet genom att förhålla sig till sin omvärld på olika sätt, d.v.s. människor man möter, intryck individen får och från olika erfarenheter.

Hur självbild påverkar kommunikation?

Mycket av det du kommunicerar utåt styrs av din egen självbild – kroppsspråk, ordval och hur du förhåller dig till andra i sociala situationer. Det i sin tur påverkar människor i din omgivning. En ledare som signalerar osäkerhet och som inte verkar övertygande i sitt sätt att vara, får svårt att förmedla sina budskap.

Share this post