Ny

Hur mycket tjanar en Elkraftsingenjor?

Hur mycket tjänar en Elkraftsingenjör?

Lön som elkraftsingenjör Som elkraftstekniker kan du tjäna lite olika i lön beroende på till exempel var i landet du bor, hur gammal du är samt tidigare erfarenhet. Medellönen för ingenjörer och tekniker inom elektroteknik i Sverige 2019 är 42 200 kr. Läs mer lönestatistik på SCB:s hemsida.

Vad kan en Elkraftsingenjör jobba med?

Som elkraftsingenjör kan du arbeta med elkraftssystem och elanläggningar där du driftsätter, effektiviserar, optimerar och underhåller dem. Du kan arbeta både med nya och äldre utrustningar och anläggningar inom elkraft och jobbar alltid utifrån gällande regelverk och föreskrifter, med målet att skapa hållbar energi.

Vad är en Elkraftingenjör?

Som elkraftingenjör kan du arbeta med projektering av nya elproduktions- och distributionsanläggningar. Det kan vara allt från vatten- och vindkraftverk till småskaliga produktionsanläggningar eller anläggningar och nät i hela distributionskedjan av energin.

Vad krävs för att bli Elkraftsingenjör?

Den naturligaste vägen till yrket är att gå en civil- eller högskoleingenjörsutbildning inom exempelvis energi- eller elektroteknik. För att bli högskoleingenjör krävs tre års studier, för civilingenjör krävs fem år. För vissa arbetsuppgifter kan även lämplig utbildning finnas inom Yrkeshögskolan.

Vad gör en Elkrafttekniker?

Du kan arbeta med uppgifter som till exempel: Leda och arbeta i projekt inom elkraft. Projektera och planera anläggningar inom elkraft. Drift, service och förebyggande underhåll samt felavhjälpning.

Hur blir man Elkonstruktör?

Du kan läsa till elkonstruktör på distans eller fysiskt på plats och utbildningar ges på flera olika orter i Sverige. Elkonstruktörutbildningar är mellan ett till tre år långa med möjlighet till olika studietakt, men vanligtvis sträcker sig utbildningar i två år (400 YH-poäng).

Vad gör en el och automationsingenjör?

Som El & Automationsingenjör arbetar du inom det privata näringslivet eller inom offentlig förvaltning som t ex ingenjör eller tekniker. Du kommer att kunna projektera och konstruera elektriska installationer för bostäder, lokaler och industri.

Vad gör man som automationsingenjör?

Som automationsingenjör optimerar, testar och underhåller du automatiserade system, processer och anläggningar. Under utbildningen får du ett kontaktnät i branschen och lär dig allt från konstruktionsberäkningar till programmering av datorsystem.

Vad är en flygtekniker?

Flygtekniker. Flygtekniker arbetar i underhållsorganisationer och utför bland annat reparationer och tillsyner på flygfarkoster.

Share this post