Blogga

Vad far vi lara oss under idrotten som ar viktigt for vart ovriga liv?

Vad får vi lära oss under idrotten som är viktigt för vårt övriga liv?

I kursplanen för ämnet idrott och hälsa står det i ämnets syfte och roll bland annat att barn och ungdomar behöver ”utveckla kunskaper om hur kroppen fungerar och hur vanor, regelbunden fysisk aktivitet och friluftsliv förhåller sig till fysiskt och psykiskt välbefinnande”.

Varför är det viktigt att ha idrott?

Det finns mängder med forskningsbelägg för att fysisk aktivitet har positiva effekter på vår hjärna. Stresståligheten ökar, minnet och kognitiva förmågor blir bättre bland annat. – Det är massor som händer i kroppen när du rör på dig, berättar Martin Lundblad. Alla vet att man kan få större muskler.

Vad gör idrotten?

Utgångspunkten i Idrotten vill är att det är den unga individens behov, utveckling och lärande som ska stå i centrum, att fokus på rangordning och tävlingsresultat ska undvikas, och att alla som vill ska kunna delta.

Borde skolan införa mer idrott och hälsa på schemat?

Forskningen från Bunkefloprojektet visar att mer fysisk aktivitet i skolan är bra för elevernas motorik och förbättrar elevernas övriga resultat i skolan. Vill vi ha piggare elever med bättre skolresultat bör vi införa ännu mer idrott och fysisk aktivitet i skolan.

Varför vi borde ha mer idrott i skolan?

Bättre minne och mer stresstålighet Alla vet att man kan få större muskler. Alla känner däremot inte till att hjärnan faktiskt också tränas och växer när man rör på sig. Till exempel påverkas minnet positivt, vilket innebär att man minns det man lär sig i skolan bättre.

Vad gör man på idrotten i skolan?

Ämnets syfte

  1. röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,
  2. planera, praktiskt genomföra och värdera idrott och andra fysiska aktiviteter utifrån olika synsätt på hälsa, rörelse och livsstil,
  3. genomföra och anpassa utevistelser och friluftsliv efter olika förhållanden och miljöer, och.

Share this post