Blogga

Vilken ar varldens storsta fotbollscup?

Vilken är världens största fotbollscup?

Gothia Cup är världens största och mest internationella fotbollscup för ungdomar. Varje år deltar runt 1700 lag från 80 nationer och de spelar 4500 matcher på 110 planer.

Hur många dagar är Gothia Cup?

Sedan 1975 Gothia Cup spelades första gången 1975. Turneringen startades av BK Häcken, GAIS och den lokala tidningen Arbetet men ägs sen början av 80-talet helt och hållet av BK Häcken.

Hur mycket får häcken för Gothia Cup?

Det är vi naturligtvis tacksamma och ödmjuka inför, säger Häckens klubbchef Marcus Jodin. Genom åren har BK Häcken tjänat stora pengar på att arrangera ungdomsturneringen Gothia Cup, som lockar spelare från hela världen och klubben har varje år gjort en vinst på omkring tio till fjorton miljoner kronor.

Är Gothia inställt 2022?

Restriktionerna har lättat och anmälningarna till Gothia Cup 2022 fortsätter komma in i en takt vi aldrig tidigare sett. Efter två år med inställda cuper är det många lag, både svenska och utländska, som vill delta i världens mest internationella ungdomsturnering i fotboll.

Vilka har vunnit Gothia Cup?

Flest segrar

IF Brommapojkarna Sverige 31
KFV Segeberg Germany 7
Cantolao Peru 7
V.Frölunda IF Sverige 6
US Voluntas Brescia Italien 6

När spelas Gothia Cup 2021?

Pandemins fortsatta påverkan på samhället gör att Gothia Cup 2021 tvingas ställa in. Ungdomsturneringen som skulle ha spelats 18–24 juli går inte att genomföra, enligt de prognoser Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västra Götaland gör för sommaren.

Hur många dagar är Gothia?

I kostnaden ingår Gothia Card och 18 måltider (frukost, lunch och middag) som inleds med middag 17 juli och avslutas med lunch 23 juli.

Vilken vecka är det Gothia Cup?

2019 lockade turneringen 1400 lag fördelat på 24 000 deltagare från 50 länder och skulle i år ha arrangerats 5–10 juli. Gothia Cup 2022 kommer att genomföras den 17–23 juli. Partille Cup 2022 kommer att spelas den 4–9 juli.

Vart spelas Gothia?

Världens största ungdomsturnering i fotboll spelas på 110 planer i Göteborg och dess kranskommuner. Det är lagen och deltagarna från världens alla hörn som gör turneringen unik.

Vem vann Gothia Cup 2019?

Lerums IS fick sin revansch. Gothia Cup är över för den här gången. För svensk del blev det en fin avslutning – sex av 15 åldersklasser vanns nämligen av svenska lag. Två av dem var Göteborgs DFF och Lerums IS.

Share this post