Blogga

Hur blaser man upp en boll?

Hur blåser man upp en boll?

Pumpa försiktigt och blås aldrig upp bollen till mer än maxdiameter (står angivet på bollen). Bolltilverkarna brukar rekomendera att man fyller bollen till 80% och sedan låter den stå ett dygn innan man fyller den full. En löst pumpad boll (mindre än maxdiameter) får en stor kontaktyta och är mer stabil.

Hur pumpar man upp en Gymboll?

Så pumpar du Pumpa bollen först när den har rumstemperatur. Pumpa försiktigt och blås aldrig upp bollen till mer än maxdiameter (står angivet på bollen). Bolltillverkarna brukar rekommendera att man fyller bollen till 80% och sedan låter den stå ett dygn innan man fyller den full.

Vad är en fotbollsboll?

En fotboll är en boll som används för att spela fotboll. Matchbollar ska enligt Fifas regler vara luftfyllda och sfäriska till formen med en omkrets på 68 till 70 cm, en vikt på 410 till 450 gram. Lufttrycket i bollen ska vara 0,6 – 1,1 atmosfärer (600 – 1100 g/cm2).

Vad är fotbollen av läder?

Fotbollen är av läder eller annat passande material, exempelvis vinyl. Den finns i storlek 1, 2, 3, 4 och 5, där storlek 5 används av seniorspelare, och 3 och 4 används av pojk- och flicklag i yngre åldrar.

När ska Fotbollen spelas i Sverige?

Upp till 13 års ålder spelas fotbollen i Sverige på minder fotbollsplaner med 7 spelare på vardera lag (11 för seniorer). En 7-mannaplan ska vara mellan 60 – 80 meter lång och 35 – 50 meter breda. Målen ska vara 5 meter breda och 2 meter höga.

Hur man pumpar en fotboll?

Släta ut bollen så mycket som möjligt. Skaka bollen så att blåsan hänger löst och lodrätt under ventilhålet. Droppa 1-2 droppar SELECT ventilolja i ventilhålet. Kom ihåg att regelbundet droppa i ett par droppar olja så att ventilen inte torkar ut.

Hur använder man Pascal box?

Hur använder man pascal box 3B Pumpa in luft i Pascal Box 3B genom ventilen tills trycket når det gröna märket. Behåll trycket i Pascal Box 3B till nästa träning eller match. Tryck på ventilen för att öppna Pascal Box 3B. När trycket är borta så öppna locket och ta ut bollarna.

https://www.youtube.com/watch?v=bSMaNteIFNs

Share this post